TIR şoförü ´kontrol şartıyla´ serbest

Sosyal medya paylaşımı sonrası gözaltına alınan Yılmaz´a SHD Temsilcisi Av. Bülent Akbay ile CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Av.Erdem Harmaoğlu, hukuki destek verdi.

İSKENDERUN 29.03.2020 20:17:10 0
TIR şoförü ´kontrol şartıyla´ serbest

Sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından paylaşılan 'Bizi virüs değil, bu düzeniniz öldürecek' paylaşımı sonrası gözaltına alınan ve akşam saatlerinde İskenderun Adliyesi´ne getirilen TIR şoförü Malik Baran Yılmaz, serbest bırakıldı.

Koronavirüs tehlikesi karşısında evde ve ailesiyle oturmak istediğini ama bunun mümkün olmadığını anlatan Baran, “Para kazanmak için çalışmak zorunda olduğunu söyleyen şoför sosyal medyada yayınladığı videoda “Bunları ödememek ölmekten beter zaten. Ha senin lafınla evde kalarak açlıktan ölmüşüz ya da virüsten. Ama beni bu virüs öldürmez, senin düzenin öldürür” demişti.

Hakkında ‘kanunlara uymamaya teşvik´ suçundan adli işlem başlatılan TIR şoförü Yılmaz, bugün saat 11.30 sıralarında evinden gözaltına alınarak işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliye getirildi. Malik Yılmaz, adli kontrol ve yurtdışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.
Yılmaz´a emniyet, savcılık ve Sulh Ceza aşamalarında  Av. Bülent Akbay ile CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Av.Erdem Harmaoğlu, hukuki destek verdi.

Av.Erdem Harmaoğlu, yaptığı açıklamada, “Sosyal medyada yayınladığı video ile gündeme gelen tır şoförü Malik Baran Yılmaz´ın gözaltına alındığı haberini alır almaz ilk olarak Emniyet, daha sonra Adliye´deki ifadesine katılım sağladık. İnsanların fikir aktarımları suç değildir” dedi.


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00