Tırnak kesim makinası üretimi arttıracak

Belediyeden üreticiye destek

GÜNCEL 10.01.2020 11:14:00 0
Tırnak kesim makinası üretimi arttıracak

Antakya/SES

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Hayvan Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi kapsamında alınan büyükbaş hayvanların tırnak kesimi ve bakımını yapacak büyükbaş tırnak kesimi makinesinin tanıtımını yaptı.
Antakya´nın Akcurun Mahallesinde gerçekleştirilen tanıtıma Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Lütfi Danahaliloğlu, yöredeki illerden gelen birlik başkanları, çiftçi ve yerli üreticiler de katıldı.

Hatay´da 2 bin kişi 40 bin büyükbaş hayvan yetiştiriyor
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Hatay´ın 15 ilçesinde 126 bin 62 büyükbaş hayvan olduğunu belirten yetkililer, Hatay Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine kayıtlı 2 bin çiftçi ailesinin 40 bin büyükbaş hayvanı olduğunu belirtti. Tanıtımın açılışında konuşan HBB Başkanı Savaş, kırsal kesimdeki sorunları kendileriyle paylaşan ve çözme yolunda ortaklaşa iş yapan birlik başkana teşekkür etti.

Savaş: Üretimi yüzde 10 arttıracak
Savaş, 'Hayvanların tırnak bakımı olmadığında et ve süt verimleri yüzde 10 civarında düşüyor. Biz de bu verimi düşürmemek ve özellikle kırsal kesimdeki üreticiye destek olmak amacıyla, tırnak bakım aracı yaptırdık. Hatay´ın 15 ilçesinde büyükbaş hayvanlarının tırnak bakımlarını isteyen çiftçiler sırayla ücretsiz bir şekilde bu hizmetten yararlanabilecek. Bu sayede de et ve süt üretimi artacak, daha verimli üretim sağlanmış olacak. Çiftçinin bu işten faydalanmasını ve ekonomik olarak bütçelerine katkı sağlamalarını istiyoruz. Belediye olarak, arıcılık, zeytincilik ve çilek fidesi gibi projelerimiz de var. Tüm bunların dışında EXPO 21 ile ilgili çalışmaları var. Üniversite ile kırsal kesimi kalkındırmaya yönelik proje hazırlıyoruz. Nereye ne ekileceğini, ekildikten sonra nasıl pazarlanacağı ve pazarlama şeklini çiftçilerle birlikte hareket ederek, hayata geçireceğiz. Amacımız, daralan geliri arttırmak, kırsal kesimdeki ekonomik sığlaşmayı iyileştirmek, kırsaldan şehre göçü önlemek' değerlendirmesini yaptı. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Lütfi Danahaliloğlu, 'Toplumun refahı için üretim, ön planda olmalı. Yöneticiler gelecek nesillere iyi bir ülke bırakabilmeleri için tarıma ve hayvancılığa sözle değil icraatla destek olması gerekir' dedi ve yerli üretici ve çiftçilere verdiği desteklerden dolayı Hatay Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00