TKP, İskenderun´da toplantı yaptı

İskenderun´daki Gürsel Semt Evi´nde düzenlenen etkinlikte yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olmayı düşünün temsilcilerini tanıttı.

SİYASET 28.04.2022 10:06:18 0
TKP, İskenderun´da toplantı yaptı

İskenderun/SES

Etkinliğe, TKP Merkez Komite adına Savaş Sarı da katıldı. TKP İskenderun Örgütü adına konuşan Sibel Çapar, 'Siyaset çözüm üretme yeridir. 4 milyon insan karanlıkta kalmışken ben de karanlıktayım demek çözüm değildir. Siyaset yapıyorsanız çözüm üreteceksiniz. Bunun yolu da devletleştirmedir' dedi. haber.sol.org.tr´nin haberine göre, 'Zaten 4 milyon konutun karanlıkta kaldığı bir ülkede neyi çözüyorsunuz? Türkiye´nin 70 milyonu açlık ve yoksulluk sınırında yaşıyor. Siyaset icra edenlerin görevi halk açsa bir haftalık açlık eylemi değil özelleştirmelere karşı gelmektir' diyen Çapar 'Yoksullar ayağa kalkacak işçi sınıfı meseleye el koyacak geleceğine sahip çıkacak . Sınıfa karşı sınıf iktidara karşı iktidar yağma yok işçi sınıfı var yağma yok sosyalizm var' değerlendirmesini yaptı. Kadın Dayanışma Komiteleri adına konuştuğunu belirten Sevcan Turhan da, şunları söyledi: 'Çalışabilirsek dert, çalışamazsak başka dert. Neden mi TKP´den adayım? Çünkü TKP kadınlara eşitlik ve gelecek vadediyor. Dün 23 Nisan´dı, selam olsun 23 Nisan 1920´ye ama bayram yok artık. TKP çocuklara bayram vadediyor, o yüzden TKP den adayım.'
Etkinlikte konuşan TKP Hatay Milletvekili aday adayı Zeki Dural, 'Eğitim emekçisi bir emekliyim ama aynı zamanda bir çiftçiyim. Öğretmenlik zaten rafa kaldırıldı. Çiftçilikse zaten boş bir uğraşa indirgendi. Bu ülkenin taşı toprağı bizim ve üretime de geleceğe de biz sahip çıkacağız . TKP´den niye adayım biliyor musunuz? Çünkü bu sömürü düzenini ortadan kaldıracak tek gerçek irade TKP´dir' dedi. Vasıl Kockazi de 'Kışın hepimiz sırtımızda battaniyelerle dolaşmadık mı? Peki sağlığımız için yeteri kadar beslenip, sağlığımızı kontrol ettirebiliyor muyuz? Hepinizi bu adaletsiz düzene son vermeye çağırıyorum' değerlendirmesini yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22