Tokdemir, ´intibak yasası´ istedi

Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, 2000 yılı sonrası emekli olanların emekli maaşlarındaki rakamsal düşüklüğün giderilmesi. için ´intibak yasasının´ çıkarılmasını istedi.

SİYASET 20.01.2021 16:13:25 0
Tokdemir, ´intibak yasası´ istedi

Nesrin Geyik/İskenderun

 Milletvekili Tokdemir, 'Emekliliğin çalışma hayatının sonunda elde edilen bir hak olduğu, anayasamızda emeklilik ve sağlık gibi temel insan hakları güvence altına alınmasına rağmen sosyal güvenlik mevzuatında yapılan değişiklikler, emekli aylığına hak kazanma koşullarında ve emekli aylıklarının hesaplanmasında dönemsel eşitsizliklere neden olmuştur. Emekli aylıklarında eşitliğin sağlanması adına 2000 yılı ve sonrası emekli olanların mağduriyetini gidermek için intibak yapılmalıdır' değerlendirmesini yaptı.

Hangi soruları yöneltti?
Hatay Milletvekili Tokdemir, TBMM Başkanlığına verdiği, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: '6283 sayılı kanunla 2000 yılı öncesi emeklilere yapılan intibakın, 2000 yılı sonrasında emekli olanlara uygulanmaması önemli bir eksiklik olmuştur. 2000 yılı sonrasında emekli olanların intibaklarının yapılması hususunda Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? Vergi iadesinin kaldırılmasıyla emeklilerin hak kaybına uğradığını, vergi iadesi yerine getirilen yüzde 4-5 ek ödeme oranlarının, yüzde 8-10´a yükseltilmesi hususunda bir çalışma söz konusu mudur? SSK ve BAĞ-KUR sigortalılarının taban emekli aylıklarının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi hususunda Bakanlık olarak bir çalışmanız var mıdır?'

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00