TOKİ´ye ´kaçak´ başvurusu

İskenderun´da yaşayan mimar Ercüment Kimyon, kentin Düğünyurdu mahahllesi bölgesinde yapımına başlanan TOKİ inşaatlarının ´kaçak´ olduğu iddiasıyla BİMER aracılığıyla şikayette bulundu.

6.06.2017 10:34:12 0
TOKİ´ye ´kaçak´ başvurusu

Kimyon, kaçak inşaatla ilgili yıkım ve para cezası verilmesini, sorumlulur hakkında da, İskenderun Belediyesi tarafından İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına da TCK kapsamında cezalandırılmaları için suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Başbakanlık İletişim Merkezi´ne (BİMER) yaptığı başvurusunun 1700784963 sayısı ile gerçekleştiğini ifade eden Kimyon, şikayetinde şunlara yer verdi: 'Hatay İli İskenderun İlçe Belediyesi sınırlaarı içerisindeki Düğünyurdu Mahallesi bulunan Tapuda Hatay İli İskenderun İlçesi Düğünyurdu 2652 nolu parsel de TOKİ tarafından yaptırılan 1053 adet konut inşaat ruhsatı olmadan yapılmaktadır. Öncelikle ruhsatsız yapılan inşaatların tespit edilerek kaçak inşaatların durdurulmasına ve ilgililer hakkında İskenderun Belediyesi yetkililerince işlemde bulunularak Yapı Tatil Zaptı tutanağı tutularak, İskenderun Belediyesi Encümenince 3194 sayılı İmar Kanun´un 32. ve 42 maddesine göre para cezası ve yıkım kararı verilmesi yanında kaçak yapı yapan ilgililer hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 184. maddesi kapsamında ile yapı müteahhidi, şantiye şefi, yapı denetim işleri yapan müşavirlik firması yetkilileri hakkında yasal işlem yapılması için İskenderun Belediyesi tarafından İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulunularak ilgililerin cezalandırılması için gereğinin yapılmasını talep ediyorum.'


Anahtar Kelimeler: TOKİ kaçak başvurusu

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04