Topal: Hatay koronadan ölüyor

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay´daki Kovid-19 vakalarının önüne geçmek için hükümetin karantina uygulanmasını başlatmasını istedi.

SİYASET 24.12.2020 18:09:54 0
Topal: Hatay koronadan ölüyor

Topal, Meclis´te düzenlendiği basın toplantısına, Hatay´daki Kovid-19 vakalarının artışına dikkati çekmek için tabut getirdi. Elindeki kırmızı beyaz karanfilleri de tabutun üzerine bırakan Topal, 'Böyle bir tabutla gelmek istemezdim ama zorunda kaldım' dedi.

Hatay´ı, Çin´in Wuhan kentine benzeten Topal, Çin hükümetinin Wuhan için uyguladığı olağanüstü tedbirlerin Hatay için de uygulanmasını istedi. Türkiye´de başka bir kentte bu kadar vaka artışı olmadığını ifade eden Topal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´nın açıklamasına göre Hatay´da vakaların yüzde 125 arttığını söyledi. Topal, 'Biz, 10 Eylül-10 Aralık arasındaki ölü sayılarına baktık, yüzde 400 artış var. Sayın Bakan, vaka artışları için ´Filyasyon ekibini artırdık, yoğun bakım yatak sayısını artırdık, PCR test cihazını artırdık.´ dedi. Hatay´da bir düşüş yok' diye konuştu.

Hatay´ın 11 milletvekilinin 6´sının, ildeki bazı yöneticilerin, sağlık çalışanlarının ve çok sayıda vatandaşın Kovid-19´a yakalandığını anlatan Topal, şöyle konuştu: 'Gasilhanede vatandaşımız cenazelerini almak için sıra bekliyor. Yoğun bakıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız sıra bekliyor. Sayın Bakan, ´Hatay´da ağır hasta yükü fazla´ diyor. Madem öyle ise nedir bunun çaresi? Halk çaresiz. Halk karantina uygulansın istiyor. Ancak karantinanın da şartları var. Vatandaşlarımız, esnaf, çiftçiler, tarım işçileri, serbest meslek mensupları, kiracılar ve birçok vatandaşımız ekonomik olarak zor durumda. Vatandaşlarımıza ekonomik destek verilerek karantina uygulanmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanı Hatay Halkının feryadına kulak vermelidir. Sayın Bakan sadece Tweet atarak olayı çözemez. Zaten bundan sonra öyle görünüyor ki, Sayın Cumhurbaşkanı “Twetter Bakanlığı” diye yeni bir bakanlık ihdas edecek, her şeyi ne yazık ki twet atarak çözeceklerini sanan bir ekip ülkeyi yönetiyor. Tweter ile koronayı çözecek bir anlayışı red ediyoruz.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23