Topal: İstifa edebilirler

Milletvekili Topal´dan ziyaret turu

SİYASET 25.05.2019 10:24:11 0
Topal: İstifa edebilirler

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, iktidarın ülkeyi yönetmekten giderek uzaklaştığını belirterek, “Bu ülkeyi yönetemiyorlar. Dolayısıyla 2020-2021 yıllarında kendileri ‘Biz bu işi yapamıyoruz. Biz istifa ediyoruz´ diye açıklama yaparlarsa şaşırmam. Onu da bekliyorum. Bu nedenle de erken seçime gidebiliriz” diye konuştu.

Seçim bölgesi Hatay´da Erzin´den başlayarak parti örgütlerini ziyaret eden Milletvekili Serkan Topal, İskenderun´da basınla buluştu, partililere seslendi. Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı´nın da eşlik ettiği iskenderun İlçe örgütündeki toplantıda konuşan Topal, İskenderun ve Hatay Büyükşehir Belediyesi seçim sonuçlarını değerlendirdi, 23 Haziran´da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini yeniden Ekrem İmamoğlu´nun kazanacağını kaydetti. İstabul seçiminin iptal eden YSK´nın gerekçeli kararını da değerlendiren Topal, “31 Mart´ta yapılan seçimlerde İstanbul´da 1 oyu bile çaldırmadık. Ama maalesef YSK´nın dün açıkladığı gerekçeli kararda bile bir tane bile herhangi bir kanun maddesine dayalı gerekçe yok” dedi. YSK´nin iktidar baskısı ile karşı karşıya bırakıldığını da sözlerine ekleyen Topal, Hatay seçim sonuçlarıyla ilgili şöyle konuştu: “İskenderun´u kaybetmiş olabiliriz. İskenderun İlçe Örgütü, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla bir tarih yazmıştır. Çünkü Büyükşehir´de çok büyük bir farkla almışızdır. Önümüzdeki ilk seçimde Allahın izniyle ilçeyi de alacağız. hem ilçeyi alacağız hem de 11 milletvekilinden başta İskenderun olmak üzere en az 7 milletvekili ile biz Ankara´ya ana muhalefet milletvekili olarak değil bu sefer iktidar milletvekili olarak gideceğiz. Biz azim, kararlılık, ruhla çalışmamıza, mücadelemize devam edeceğiz.”

İktidarın halen yerli ve millilik söylemi arkasına sığındığını da sözlerine ekleyen Topal, “Ben milliyim demekle yerli ve milli olmuyorsunuz. Yemin metninde ‘Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruyacağım´ diye bir bölüm var. Hepimiz and içmiştik. isken cumhurbaşkanı, ister bakan, ister milletvekili olsun; ister belediye başkanı, meclis üyesi… hangi seçilmiş olursa olsun; eğer seçilmişseniz milleti birbirine düşürecek söylemlerden uzak duracaksınız. Eğer biz gerçekten bunu içselleştirmişseniz iftira atmazsınız ve partileri karşı karşıya getirecek söylemlerden uzak durursunuz. asıl yerlilik ve millilik odur. Söylemleri tamamen bu vatanın ve milletin bölünmezliğini zedeleyecek söylemlerdir” ifadesinde bulundu.

Su zammıya ilgili bir soru üzerine bilgi veren HBB Meclis üyesi Ali Mutlu maliyet unsurları ve Sayıştay raporunun dikkate alındığını, İÇKD başkanı Nermin Yıldırım Kara´nın İskenderun´da halk sağlığı sorunu olarak değerlendirilen angus taşımacılığını değerlendirdiği, İlçe kadın Kolları Başkanı Dr. Muhsine Korkmaz´ın dış politikadaki yaklaşımın ülkedeki yansımalarını ele aldığı toplantıda Topal, ekonomideki sorunlara da dikkat çekti. Topal, bir erken genel seçim bekleyip beklemedikleri sorusu üzerine şöyle konuştu: “Bir erken genel seçim olacağını düşünmüyorum. ama şunu da ifade etmek istiyorum. Bugün itibariyle Türkiye´de sadece eğitim, dış politika değil aynı zamanda ekonomi de çöktü. Ekonomi nasıl çöktü hepimiz çok iyi biliyoruz. türk lirasının değer kaybetmesinin nedeni AKP´nin politikasından kaynaklanmaktadır. Hukuku, adaleti yok ederseniz burada kim yatırım yapacak? Emekliye verilen ikramiyeyle bir yıl içerisinde bin liranın 526 lirası kayba uğradı. Bunun müsebbibi kim? Ekonomi şu anda iyi durumda değil. Yönetemiyorlar. Bu ülkeyi yönetemiyorlar. Dolayısıyla 2020-2021 yıllarında kendileri ‘Biz bu işi yapamıyoruz. Biz istifa ediyoruz´ diye açıklama yaparlarsa şaşırmam. Onu da bekliyorum. Bu nedenle de erken seçime gidebiliriz.”


Anahtar Kelimeler: Topal İstifa edebilirler

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57