Topal, önerge verdi

Hatay´da altı muhtarın görevden alınması

GÜNCEL 22.10.2018 11:53:10 0
Topal, önerge verdi

İskenderun/SES

İçişleri Bakanlığı kararıyla Hatay´da farklı ilçelere bağlı altı mahalle muhtarının görevden el çektirilmesine Hatay Milletvekili Serkan Topal, tepki gösterdi. Milletvekili Topal, TBMM Başkanlığına verdiği önergede, '40 yıldır halkın teveccühü ile muhtarlık yapan ve bu güne kadar girdiği her seçimi kazanan bir muhtar hangi gerekçelerle görevden alıyorsunuz?' diye sordu.
Muhtarların halkın ilk başvurduğu çare aradığı makam olduğunu ifade eden milletvekili Topal, yazılı yaptığı açıklamada, 'Kayyum belediyelerden sonra şimdi de ´kayyum muhtarlar´ dönemi başladı. AKP seçilmiş tarafsız muhtar istemiyor, parti memuru atanmış muhtar istiyor. Devletin bütün memurlarını, valilerini, kaymakamlarını ´parti memuru´na dönüştüren AKP, muhtarların bağımsız kalmalarından rahatsız oluyor. İçi boş iddialarla muhtarlarımızı görevden alıyor. Muhtarlar halkın ilk kademede özgür iradeleriyle seçtiği, doğrudan katılımın sağladığı en demokratik temsilcilerdir' değerlendirmesini yaptı.
Milletvekili Topal, açıklamasında şunlara yer verdi: '40 yıldır halkın teveccühü ile muhtarlık yapan ve bu güne kadar girdiği her seçimi kazanan bir muhtar hangi gerekçelerle görevden alıyorsunuz? Böyle bir durum demokrasilerde yaşanmaz, ancak dikta rejimlerde yaşanır.'
İçişleri Bakanı´na çağrı da yapan milletvekili Serkan Topal, 'Görevden el çektirilen muhtarlarımız derhal göreve iade edilmelidir. Yerel seçimlere çok az bir zaman kala, bu muhtarlarımızın adaylıkları mı engelleniyor? Bakan Hatay halkına ve Türkiye kamuoyuna bu konuda açıklama yapmalı ve bilgi vermelidir' açıklamasını yaptı.
Konunun takipçisi olacağını ifade eden ve 19 Ekim Muhtarlar Gününü de kutlayanHatay Mlletvekili Topal, açıklamasını şöyle sürdürdü: 'Muhtarlarımız sahipsiz değildir. Onların en büyük sahibi halkımızdır, bizlerde milletvekili olarak konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.'


Anahtar Kelimeler: Serkan Topal muhtarlar

C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00