Topal, sorunları Meclis'te anlattı

Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay’ın sorunlarını incelemek için komisyonu kurulmasını istedi.

SİYASET 9.11.2022 17:29:00 0
Topal, sorunları Meclis

İskenderun/SES
Hatay’ın sorunlarını TBMM'ye yansıtan milletvekili Topal, "Bir komisyon kuralım, bu komisyonda gitsin, Hatay'ı yerinde görsün. Hatay'ın sorunlarını da birlikte çözelim" dedi. 

"Bükülmez halkı cenazelerini güvenli gömemiyor"
Milletvekili Topal, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Hatay'ın sorunlarını dile getirmeye çalışıyoruz; olabildiğince, Hatay halkımızın sesi olmaya çalışıyoruz. 20 yıldır, AK Parti iktidarında maalesef, bir türlü Hatay'ın sorunları çözülemedi, çözülemedi, çözülemiyor. 600 bin Suriyeliyi içinde barındıran Hatay'da bugün itibarıyla neredeyse 600 bin Suriyeli kadar işsiz kaldı, en büyük sorunlardan bir tanesi işsizlik... AK Parti Hatay milletvekilleri çok iyi bilirler; günü geldiğinde, hizmet yaptıklarında çok samimi bir şekilde teşekkür ediyoruz ancak bugüne kadar Hatay'da tek bir fabrika kurulmadı, işsizliği giderecek tek bir fabrika kuruldu mu? Yok. Reyhanlı'nın Bükülmez muhtarına sorabilirsiniz; Bükülmez'in bütün halkına sorabilirsiniz; oradaki vatandaşlarımız, cenazelerini güvenli bir şekilde gömemiyor. Niye? Çünkü sınır güvenli değil arkadaşlar. Defalarca dile getirdik Suriye'yle olan politikayı. Sınır kapılarının açılması gerektiğini defalarca dile getirdik, bir daha dile getiriyoruz. Türkiye'nin en büyük 2. tır filosu orada, Hatay'da ama şu anda yatıyorlar. Sebebi ne? Sınır kapıları kapalı. Şu anda alttan görüşmeler var; bir an önce barışı tesis edelim, sınır kapılarını açalım, Hatay'daki bizim esnafımız da rahat bir nefes alsın."
Belen-Antakya otoban yolunu sorup, "Ne zaman bitecek bu otoban?" diye soran milletvekili Topal, yolun bitirilmesini, Samandağ yolunda iki olan alt-üst geçit sayısının 2 iken 8-10 olması gerektiğini belirterek, "O yol artık ölüm saçıyor" dedi.
Hatay'ın sorunları arasında hazine arazilerinin de bulunduğunu anlatan ve Sadece Hatay'da vatandaşların bu konuda "üvey evlat" muamelesi gördüğünü savunan milletvekili Topal, şöyle konuştu: "Hatay'da hazine arazisi üzerinde 20-30 yıldır ecrimisil ödeyen vatandaş mağdur. Hazine arazisi üzerindeki evinin bir türlü tapusunu alamıyor. Konya'da alıyor, Niğde'de alıyor, başka illerde alıyor, alsınlar  ama Hatay'a neden bu yapılıyor? Bu haksızlık neden? Bu haksızlığı giderecek olan iktidara sesleniyorum: Bu haksızlığı bir an önce giderin. Suriye savaşından en çok etkilenen Hatay. Ayrımcılık yapılacaksa Hatay halkına, esnafına, çiftçisine pozitif ayrımcılık yapılması gerekiyor. Oradaki esnaf kepenk kapattı. Suriyeli vatandaşlar açıyor, vergi ödemiyor ama bizim vatandaşlar şu anda kepenk kapatıyor. Bakın, arkadaşlar, oradaki çiftçiler mazotunu alamıyor, gübresini alamıyor, elektrik faturasını yatıramıyor ama maalesef bütün bunlara rağmen iktidar kanadında ses yok, tık yok."


Anahtar Kelimeler: Topal sorunları Meclis' anlattı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19