"Toplantıya katılanın elini sıkmam" iddiası

Başkan Tosyalı’nın bu tavrının CHP'li meclis üyeleri ve milletvekilinin orman tahribatı açıklamasına katılanlara yönelik olduğu savunuldu

İSKENDERUN 6.01.2023 15:02:00 0

İskenderun/SES
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, aile şirketi olan ve yörede denizden doldurulan 160 dönüm ile ormanlık alandan alınan 1.080 dönüm alana karşı açıklama yapan ve açıklamaya katılan belediye meclisi üyelerinin elini sıkmaması eleştiriye neden oldu.

İskenderun Belediye Meclisi CHP'li Üyesi Bülent Şimşek, belediye meclisinin ocak ayının ilk toplantısının yapıldığı 4 Ocak günkü oturumda, salona giren belediye başkanı Fatih Tosyalı'nın ellerini sıkmayarak, "O gün basın açıklamasına katılan meclis üyelerimizin elini sıkmayacağım" ifadesini eleştirerek, “Arkadaşlarımız yürekleriyle o basın açıklamasının altına imza attık” dedi.

Şimşek, paylaşımında nelere yer verdi?

İskenderun Belediye Meclisi CHP'li Üyesi Bülent Şimşek, sosyal iletişim sitesinden de yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi: "Geçen gün Karayılan mahallemizde bulunan 1.080 dönümlük ormanlık arazinin talan edilmesine karşı, Belediye Meclis üyelerimiz ve Milletvekilimiz Sayın Suzan Şahin hanımefendi ile birlikte Basın Açıklaması yapmıştık. Bugün İskenderun Belediye Meclis Toplantısında, Belediye Başkanı, o gün basın açıklamasına katılan meclis üyelerimizin elini sıkmayacağını ifade ederek elimizi sıkmadı. Katılım sağlayan meclis üyelerimizle işlerinden dolayı katılamayan arkadaşlarımız yürekleriyle o basın açıklamasının altına imza attık. Hiç kimse kusura bakmasın biz bu memleketin Denizine, Ormanına, havasına ve suyuna sahip çıkacağız. Biz hiçbir holdingin iş takipçisi değiliz. İskenderun Belediyesi de mevcut holdingin işlerinin takip edildiği yer değildir."
 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19