“Toplu konut ihtiyacın çok altında”

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve SP Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin başkanlığındaki heyet, deprem illerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

SİYASET 5.09.2023 19:46:00 0
“Toplu konut ihtiyacın çok altında”

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Saadet Partisi (SP) Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, depremden etkilenen bölgede yapılan konutların yetersizliğine, konteyner ihtiyacına, ağır hasarlı binaların çokluğuna, içme suyu sorununa ve eğitim-öğretim sezonuna hazırlıklarda aksamalara dikkat çekti.

Gelecek Partisi heyeti, Hatay’la birlikte depremden etkilenen illeri kapsayan inceleme ziyaretini 25 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdi.

Grup Başkanvekili Şahin, oluşturacakları raporu Cumhurbaşkanlığı makamına, TBMM Başkanlığına, ilgili bakanlara ve siyasi partilere de ileteceklerini söyledi. Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda da deprem bölgesi gözlemlerine ilişkin hem TBMM’de hem de gelecek Partisi Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyeceklerini de ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

“Deprem bölgesi programımda “9 il, 8 taşra ilçesi, 5 köy ziyareti” gerçekleştirdim. Gözlemlerimi ayrıntılı bir rapor olarak kamuoyu ile paylaşacağım. Ayrıca bu raporu Cumhurbaşkanlığı makamına, TBMM Başkanlığına, ilgili bakanlara ve siyasi partilere de ileteceğim.

Bölgede ‘yapılan konutların yetersiz olması, konteyner ihtiyacı, ağır hasarlı binaların çokluğu, içme suyu sorunu, eğitim-öğretim sezonuna hazırlıklarda aksamalar’ gibi önemli sorunlar var. Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde TBMM’de ve Gelecek Partisi Genel Merkezimizde basın toplantısı düzenleyeceğiz.”

Hatay’da sorun ve talepleri dinledi

Deprem bölgesi ziyaretleri kapsamında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü savaş’ı ziyaret ederek son gelişmelerle ilgili bilgi alan heyet, Hatay Spor Kulübü Başkanı Nihat Tazearslan’la da biraraya geldi. Prefabrik konutların bulunduğu Ciner Mahallesi'ni ve zorlu koşullar altında yaşamın sürdüğü çadır kenti ziyaret eden Şahin ve beraberindekiler, şikayet ve talepleri dinledi, HBB İtfaiye Daire Başkanı Özer Gövce’den, ardından da İBB Afet Koordinasyon Merkezi'nde yetkililerden bilgi aldı. Ziyaretlerin ardından sosyal medya hesaplarından yaptığı değerlendirmede milletvekili Şahin, Hatay’daki su sorununa dikkat çekti, hafriyat çalışmalarının yerinde ayrışma işleminin altyapıya zarar verdiğini, su kesintilerine neden olduğunu ifade etti. Antakya’nın kent merkezindeki yıkımların yoğun yaşandığı böleden seslenen Şahin, hayatın normalleşmesi, ticari hayatın hızlanabilmesi için daha fazla gayrete ihtiyaç görüldüğünü vurguladı.


Anahtar Kelimeler: “Toplu konut ihtiyacın altında”

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19