Topluluk Merkezi EXPO alanında kuruluyor

Çalışma, kapasite geliştirme, yeni girişimlere ve iş birliklerine çalışma ortamı oluşturma hedeflendiği Topluluk Merkezi için protokol imzalandı.

EKONOMI 8.04.2023 20:21:00 0
Topluluk Merkezi EXPO alanında kuruluyor

Kadın girişimcileri destekleyecek, yerel kalkınmaya, üreticilere, e-ticaret yapanlara, pazaryeri oluşturmaya, yeni girişimlere ve iş birliklerine çalışma ortamı sunacak proje için Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş ile KAGİDER, Habibat Derneği, Han Spaces, Endeavor Türkiye ve Girişimcilik Vakfı’nın oluşturduğu konsorsiyum adına Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır arasında protokol imzalandı. Topluluk Merkezi’nin Nisan ayı içinde EXPO Fuar alanında kurulumunun ardından çalışmalarına hemen başlaması planlanıyor.

HBB Afet Koordinasyon Merkezi’nde konsorsiyumu oluşturan kuruluşların proje sunumu da yaptığı toplantıda Başkan Savaş, “Sürdürülebilir olan projeler sayesinde kendimizi çok daha güçlü hissediyoruz” dedi. Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır da nitelikli iş gücünün bölgede kalmasını sağlamak hedeflediklerini söyledi.

Depremin en çok hasar verdiği Hatay’da 6 Şubat’tan bu yana çalışmalarını sürdüren KAGİDER, Habibat Derneği, Han Spaces, Endeavor Türkiye ve Girişimcilik Vakfı ile birlikte bir konsorsiyum oluşturarak, uygun alanları Topluluk Merkezi’ne dönüştürerek çalışma, kapasite geliştirme, yepyeni girişimlere ve iş birliklerine çalışma ortamı oluşturma hedefiyle hazırladıkları projelerini Afet Koordinasyon Merkezinde HBB Başkanı Lütfü Savaş’a sundu.

Başkan Lütfü Savaş, bu tip büyük çapta üretilen ve sürdürülebilir olan projeler sayesinde kendilerini çok daha güçlü hissettiklerini, çok daha hızlı bir şekilde eski güzel günlere ulaşacaklarını bildiklerini, bu projenin kendilerine sadece moral değil aynı zamanda umut da verdiğini belirtti.

Kadın Girişimciler Derneği KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem, Hatay bölgesindeki kadın girişimcilere hizmete hazır oluklarını, girişimci kadınları daha da ileriye taşıyacak projeleri hep birlikte yaratacaklarını, kadınlardan ne kadar ürün ve hizmet alınabilirse, kadınlar ne kadar çok kalkınırsa aileyi de o kadar çok kalkındıracağını anlattı.

Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır sunum sırasında projeyi şöyle özetledi: “Depremin Hatay’da yarattığı yıkım çok büyük. Kaynaklar sınırlı, temel amacın nitelikli iş gücünün bölgede kalmasını sağlamak için ticari hayatın canlandırılması, ekonomik faaliyetin devam etmesi ve iç göçün yönetilmesi çok önemli. İşletmelerin faaliyetlerine devam edebilmesi için iş yerleri yıkılan insanların ve çalışanların bölgede kalması amacıyla uygun ortamların oluşturulması lazım.”

Hazır, 2 yıl sürecek proje ile bölgeyi yeniden ayağa kaldırmayı çabuklaştıracak, kadın girişimcileri destekleyecek, yerel kalkınmaya, üreticilere, e-ticaret yapanlara, pazaryeri oluşturmaya destek olmayı hedeflediklerini vurguladı.

Han Spaces Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ise görev telakki ederek geldikleri Hatay’da hem yaraların bir an önce sarılması hem de geleceğe yönelik adımların bir an önce atılması için günümüzün iş dünyasında çağdaş gereksinimlerini bir araya getirecek, azami ihtiyaçlara cevap verebilecek, yaşamın bu topraklarda bir an önce yeniden yeşertilmesi için bu oluşumda olduklarından dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Endeavor Genel Sekreteri Aslı Kurul Türkmen de merkezlerindeki girişimcilik ofisleriyle Hatay’da kurulacak ofisler arasında köprü olmak istediklerini, çevrede yaptıkları incelemeler sırasında gördükleri olumlu tablo karşısında daha motive olduklarının ifade etti.


Anahtar Kelimeler: Topluluk Merkezi alanında kuruluyor

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19