Toplum Ruh Sağlığı Günü

Toplum Ruh Sağlığı Günü kapsamında İskenderun´da halka bilgilendirici broşür dağıtıldı. Broşürde, şizofrenin, hastalarının bir bölümünde tedavi edilebilen bir hastalık olduğu anımsatıldı.

12.10.2017 10:21:02 0
Toplum Ruh Sağlığı Günü

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından eski Bit Pazarı alanında önceki gün kurulan stantta halka dağıtılan broşürlerle, hastalık hakkında bilgi verildi ve tedavi yöntemleri konusunda açıklama yapıldı. Stantta görevli merkez yetkilileri, yarım günde 60 dolayındaki kişiye broşürle ulaştıklarını söyledi.
Halka dağıtılan broşürlerde, ülkemizde 400.000 ile 600.000 şizofren hastası olduğunun tahmin edildiğini, şizofreninin yalnızca hastaları değil, aileleri ve yakın çevresinin yaşamlarını da etkilediği de belirtildi.
Üzerinde ´Unutmayın, asla yalnız değilsiniz´ yazılı Şizofreni ile Yaşamak El Kitapçığında şu ifadeler bulundu: 'Şizofreni, toplumun büyük bir kesimi tarafından, korku verici ve tehdit edice bir hastalık olarak algılanmaktadır. Toplum tarafından etiketlenen şizofreni hastası ve ailesi, bu hastalıkla başetme güçlüklerinin yanı sıra bu etiketi de taşılakm zorurda kalır. Toplumun yarattığı bu ağır yük, birçok aileyi bu hastalığı perde askasında gizlemeye iter. Ancak yalnız olmadığınz unutmamanız önemlidir. Bu hastalıkla mücadelenin ve başa çıkabilmenin yolu bilgi birikimini elden geldiğince arttırmaktır...'
Hastalıktan korumak için sigarayı bırakmak, sağlıklı beslenmek, düzenli egzersiz yapmak, kontrolleri aksatmamak gerektiği de belirtildi.
İskenderun Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin, ağır ruhsal problemleri olan bireylerin, takibi, tedavisi, rehabilitasyonu, sosyal beceri eğitimleri ve hasta yakınlarının bilinçlendirmesini hedeflediği de anımsatıldı.


Anahtar Kelimeler: Toplum Sağlığı Günü

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00