'Topluma da tehdit oluşturmakta'

Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü

GÜNCEL 27.06.2019 10:34:05 0

İskenderun/SES

26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü kapsamında dün Samandağ´da yapılan açıklamayla topluma farkındalık mesajı verildi. Uyuşturucu kullanımı ile ilgili belediye meclisinde bir komisyon kurma kararı aldıklarını anımsatan Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, mücadelelerinin süreceğini ifade etti. Samandağ Belediye Meclisi Uyuşturucuyla Mücadele Komisyon üyeleri de Uyuşturucu Kullanımı ve kaçakçılığı ile Mücadele Günü kapsamında açıklama yaptı.
Komisyonun, uyuşturucuya yönelik nasıl bir mücadele sergilenebileceği konusunda çalışma yaptığını anlatan Samandağ Belediye Başkanı Eryılmaz, 'Belediye olarak zerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışacağız. Ancak uyuşturucu kullanımının bu kadar yaygın olduğu ve küçük yaşlara kadar indiği bir toplum yapısında, bu tehlikeye karşı mücadele bireysel anlamda yapılabilecek bir mücadele değil. Toplumun da bu konuda ciddi anlamda duyarlı olması gerekiyor. Bunun tüm bileşenlerinin bu işin içine katılması gerekiyor. Sivil toplum örgütlerine, odalara ve ailelere çok büyük bir görev düşüyor. Devletin alması gereken tedbirler olduğunu, devletin uyuşturucu ile mücadele konusunda bir politika üretmesi gerekiyor. Devletin bir politikasının olması gerekiyor. Dolayısıyla bunun, bu ayağının eksik kaldığını düşünüyorum. Her uyuşturucu kullanıcısı aynı zamanda potansiyel bir uyuşturucu satıcısıdır. Buna yönelik devletin çok daha ciddi tedbirler alması gerekiyor. Bu anlamda sanki yeterince denetim yapılamadığı, yeterince bunların talep edilmediği ve bunların topluma kazandırılması konusunda yeterli çalışmaların yapılmadığı yönünde toplumda bir algı var. Dolayısıyla biz devletle birlikte bu mücadelenin yürütülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bunlar sadece kendilerine değil aynı zamanda topluma da maalesef bir tehdit oluşturmaktadır. Uyuşturucu kullanımı toplumun huzurunu, toplumun ekonomisini tehlikeye düşürecek bir sorun olarak görüyoruz ve dolayısıyla bu topyekün bir mücadeleyi gerektiriyor. Biz de bu mücadele içerisinde üzerimize düşeni yapacağımıza ve gençlerimize birlikte sahip çıkacağımıza dair buradan beyanda bulunmak istiyoruz' dedi.

Komisyondan amücadele açıklaması
Samandağ Belediyesi Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonundan yapılan açıklamada ise şunlara yer verildi: '26 Haziran, Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” olarak belirlenmiştir. Uyuşturucu bağımlılığı; Bağımlılık yapan bir maddenin ruhsal, fiziksel ya da sosyal sorunlara yol açmasına rağmen, alımına devam edilmesi, bırakma isteğine rağmen bırakılmaması, madde alma isteğinin durdurulamamasıdır. Uyuşturucu madde kullanımı kişide biyopsikososyal problemlerin yanı sıra kamusal, hukuki ve idari sorunlara yol açmaktadır. Uyuşturucu ile mücadelede yaşanılan coğrafyaya uygun olarak hazırlanmış etkin politikaların geliştirilmesiyle uyuşturucu ile hiç tanışmamış kişilerin koruyucu önleyici çalışmalar kapsamında yaşamsal becerilerini koruyabilmeleri sağlanabilir. Uyuşturucu bağımlılığı tedavi edilebilir bir hastalıktır. Özellikle tedaviye uyum gösteren ve tedavi motivasyonu yüksek olan kişilerde uyuşturucu bırakma oranı çok yüksektir. Samandağ Belediyesi bünyesinde kurulmuş uyuşturucuyla mücadele komisyonu olarak bireysel tedavi yönlendirilmesinin yapılması ve toplumsal bilinçlendirme çalışmalarının çok yönlü hayata geçirilmesi kapsamında gerekli çabayı göstermekteyiz. Bu kapsamda 5 Temmuz tarihinde saat 19.30´da Yeni Çarşı konferans salonunda düzenlenecek ´maddeye değil, hayata bağlan´ yaklaşımıyla uyuşturucu ile mücadele sunumunda vatandaşları yanımızda görmek istiyoruz.'


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,21% -0,18
  • EURO

    34,70% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2398,24% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00