'Topluma güçlü seçenek sunamazsak, başarı gelmez'

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, milletvekilleri Tülay Hatimoğulları Oruç, Fatma Kurtalan, HDP PM üyeleri, Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mithat Mirioğlu partinin Hatay il Eş Başkanları Hülya Ateş ve Kerem Nalbant ile birlikte

SİYASET 23.08.2022 15:52:11 0

İskenderun/SES

 Erzin, Samandağ, Defne ve Antakya´da partilileriyle buluşan HDP heyeti, Samandağ ve Antakya´da esnaf ziyareti yaptı, sivil toplum kuruluşları ve siyasî partilerle bir otelin salonunda bir araya geldi.
Erzin´de partililerine seslenen ve olası Suriye savaşı senaryosu üzerine değerlendirme yapan HDP Eş Genel Başkanı Sancar, 'Biz istiyoruz ki ülkeye gerçek ve onurlu barış gelsin. Bizim gelecekte halka en büyük armağanımız gerçek ve onurlu bir barış olacaktır' dedi.
Otoban turnikelerinde alkış ve zılgıtlarla, Erzin´de de halaylarla karşılanan Sancar, partisi HDP´nin Erzin´in ilçe örgütü binası önünde halka seslendi. yöre halkını Ahmet Arif´in şiirinin 'sıcağında sabır taşı çatlar çatlamaz ırgatın yüreği´' dizesiyle selamlayan Sancar, 'Bu sıcakta sabır taşı da çatlar ama mücadele eden hakkı için onuru, özgürlüğü için mücadele eden halkın yüreği çatlamaz işte. Burda da hep birlikte, her yerde herkese bunu gösteriyorsunuz. Yine Ahmet Arif´in şiirini biraz değiştirerek aktarayım. Yol uzun şartlar ağır ama bir sevdadır böyle yaşamak, bütün korkulara rağmen bütün korkulardan uzak, halk için halkla birlikte yürümek. Bir sevdadır bu. İşte HDP bu sevdanın adıdır, siz bu sevdanın yaratıcıları, emekçilerisiniz' diye konuştu. Samandağ´daki Abdullah Cömert Parkı yakınında esnafı ziyaretinde sohbet edip, sorunlarını dinleyen Sancar, iktidarın beslendiği kaynakları değiştirmek zorunda olduklarını belirtti ve “Biz diyoruz ki bu devran artık dönmesin bu devran. Soygun düzenini artık durduralım. Bunu da ancak halkların ortak iradesiyle ve birleşik mücadelesiyle yapabiliriz. Amacımız demokrasi güçlerinin hepsini bir araya getirmek ve güçlü bir seçenek yaratmak. Eğer güçlü bir seçeneği bu topluma sunamazsak, başarı da gelmez. O yüzden fikrimizi, gücümüzü ve irademizi birleştirmek zorundayız. Bunu başaracağımıza inanıyoruz” değerlendirmesini yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19