“Toplumsal barışa zarar gelmesine izin vermeyeceğiz”

HATSU Genel Müdürü Çaparali´nin, Daire Başkanı Mehmet Ezer´le tartışmasında kullandığı iddia edilen ´Partine mi güveniyorsun, Fellahlara mı güveniyorsun´ ifadesine oluşan tepkilere CHP İl yönetiminden de açıklama geldi: Toplumsal b

SİYASET 5.05.2020 00:13:33 0
“Toplumsal barışa zarar gelmesine izin vermeyeceğiz”

Hatay Büşükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali ile Daire Başkanı Mehmet Ezer arasında yaşanan tartışmayı içeren sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna yansıyan video-bantta yer alan iddialar üzerine CHP Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar yazılı açıklama yaptı. Parlar, ‘olay netlik kazanana ve tam olarak aydınlanana kadar, tüm partililerden ve halktan serinkanlı ve sağ duyulu hareket etmelerini istedi. Parlar, açıklama ihtiyacının ‘üyelerden ve vatandaşlardan gelen bir takım talep ve beklentiler üzerine´ oluştuğunu belirtti. Parlar, “Her toplumsal olayda olduğu gibi bu olayda da üzerimize düşen siyasi ve toplumsal sorumluluğun gereğini yerine getirerek, bu üzücü hadisenin toplumsal barışa ve huzura zarar vermesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

CHP İl Başkanı Ramiz Parlar´ın, partisinin sosyal medya hesabından paylaştığı ‘Kamuoyuna Bilgilendirme´ başlıklı açıklaması şöyle:
“Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm Hatay Halkının ve Türk Ulusunun bilmesini isteriz ki; insanların herhangi bir şekilde dil, din, ırk, renk ve mezhep üzerinden muameleye tabi tutulmasına, en başta tüm din, ırk ve mezheplerin asırlardır özgürce, hoşgörü ve barış içerisinde yaşadığı medeniyeler kenti Hatay´ın sakinleri olarak başta bizler, sonrada Türkiye´nin en eski ve en köklü partisi olan Cumhuriyet Halk Partisinin tüm mensupları şiddetle karşı çıkar ve reddeder.

Hataylılar olarak bizler; Aleviyi de, sünniyi de, hrıstiyanı da, yahudiyi de, ermeniyi de, Türkü de, Kürdü de, Arabı da zenginliğimiz olarak görür ve her birini ayrı ayrı baştacı eder, bu mozaiği bozmaya, ayrıştırmaya ve bunun üzerinden siyaset yapmaya çalışanı asla bünyemizde barındırmayız.

İşte bizi güçlü ve farklı kılan da bu yönümüzdür.

Hiç kimse ve hiç bir taraf için yargısız infaz yapılmaması titizliği içerisinde olayı anlamaya ve analiz etmeye çalışıyoruz.

Ancak taktir edilmelidir ki biz ne bir yargı organıyız ne de bir teftiş ve denetleme makamıyız, biz sadece bir siyasi partiyiz.

Yaşandığı belirtilen olayın gerçekleştiğine dair yetkili ve görevli kurum-kuruluş veya organlardan kesin bir karar çıkması halinde, bu olayı bir kesime yada kuruma mal etmeksizin, kusuru olan kişi hakkında gerekli tavrı ortaya koyacağımızdan ve değerlendirmemizi kamuoyuyla paylaşacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Her toplumsal olayda olduğu gibi bu olayda da üzerimize düşen siyasi ve toplumsal sorumluluğun gereğini yerine getirerek, bu üzücü hadisenin toplumsal barışa ve huzura zarar vermesine asla izin vermeyeceğiz.

Bu vesileyle, olay netlik kazanana ve tam olarak aydınlanana kadar, tüm partililerimizden ve halkımızdan serinkanlı ve sağ duyulu hareket etmelerini rica ediyorum.”


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00