'Toprağa yeni tohumlar ekiyoruz.'

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 2019-2020 eğitim öğretim yılı ile Antakya´daki Kisecik Şehit Bestami Güler Ortaokulu´nda açtı.

EĞITIM 11.09.2019 10:06:14 0

İskenderun/SES

 Vali Doğan, eğitim yılının ilk zilini çalarak, öğretimi başlattı, sınıfları gezip ders kitaplarını inceledi ve öğrencilerle sohbet etti. Şehit Bestami Güler Ortaokulu´nda düzenlenen törene vali Doğan, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Adnan Özkaya, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürvekili Tuncay Pekin, şehit Bestami Güler´in babası Osman Güler ile kurum müdürleri de katıldı.

'Eğitimin temeli öğretmendir'
Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösteri yaptığı, öğrenci Zehra Gök´ün “İlköğretim Haftası” adlı şiiri okuduğu etkinlikte konuşan Hatay Valisi Doğan, 'Bu eğitim öğretim yılında yeni bir nesil daha okula başlıyor. Toprağa yeni tohumlar ekiyoruz. Bu çocuklar, ecdattan almış olduğu şuurla bu milleti geleceğe hazırlayacak çocuklardır. Bu yüzden çocukları çok önemsiyor, kıymet veriyor, onların iyi bir eğitim alabilmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz' dedi. Doğan, “Yapmış olduğumuz bu okullar, içerisindeki donanımlar, öğretmenlerimize vermiş olduğumuz kıymet, çocuklarımızın iyi yetişmesi, geleceğe iyi hazırlanabilmesi içindir. Biraz önce mehteran takımını dinledik. Mehteran takımı çocuklarımıza şuur veren, milli duygu ve düşünceleri kabartan ve onları geleceğe milli şuurla hazırlayan marşlar seslendirdi. ´Fatih´in İstanbul´u fethettiği yaştasın´ dediği bu çocuklar içerisinden Fatih´ler, Yavuz´lar, Mustafa Kemal´ler çıkacaktır. Bu çocuklar içerisinde bu milleti geleceğe taşıyacak, bu milleti ilelebet bu topraklarda payidar edecek, bu coğrafyada bu milletin evlatlarını şanlı tarihiyle birlikte geleceğe hazırlayacak nesiller vardır. Bütün gayretimiz buna yöneliktir. Bu şuurla, bu düşünceyle çalışıyoruz. Evet, birtakım sıkıntılarımız var. Ama geçmişe baktığımızda, bizim çocukluk dönemimizdeki şartlarla kıyasladığımızda bugün çocuklarımızın yeni ve modern okul binalarına, güzel donanımlara sahip oldukları aşikârdır. Çocuklarımızın daha iyi imkânlara sahip olmaları ve daha iyi bir eğitim almaları için çalışıyoruz' diye konuştu. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, vali Doğan, öğretmen ve velilere de şöyle seslendi: 'Eğitimin temeli öğretmendir. Öğretmenleri kutluyorum. Büyük bir gayretle, büyük bir emek sarf ederek çocuklarımız için hazırlanıyorlar, onları geleceğe hazırlıyorlar. Vefakârlar, ama onun karşılığını aradan yıllar geçtikten sonra herhangi bir yerde bir öğrencisini doktor olarak, hemşire olarak, mühendis olarak gördüklerinde bütün yorgunluklarını unutuyorlardır diye düşünüyorum. Veliler, aileler de çok önemli. Veliler, çocukların okulu, öğretmenleriyle irtibatı koparmamalı, sürekli iletişim içinde olmadır. Çocukların okul hayatlarındaki başarısını ve eğitim süreçlerini takip edelim. Öğretmenlerle istişare edelim ve çocukları geleceğe iyi hazırlayalım. Bu okula ismini vermiş olduğumuz şehit Bestami Güler kardeşimize Allah´tan rahmet diliyor, şehidimizin babasına sağlık, sıhhat diliyor, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına da kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. En kıymetli varlığı olan evladını bu vatan için, bu toprak için, bu millet için feda etti. Biz her zaman şehitlerimizle birlikte onların da duacısıyız. Şehit yakınları her zaman bizim baş tacımızdır.'
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Gençoğlu da şunları söyledi: 'Türk milleti olarak küresel anlamda belli bir konumda olabilmek ve ileriye doğru gelişme gösterebilmek adına bilimsel düşünme becerilerine sahip olan, yaratıcı düşünebilen, eleştirebilen, bilgi ve becerilerini davranışa dönüştüren bir nesil yetiştirmek Bakanlığımızın temel amaçlarından bir tanesidir. Bizler bu görev ve sorumluluğun bilinciyle topluma faydalı bir nesil yetiştirmek amacıyla eğitimin tüm paydaşlarıyla bir arada çalışıyoruz. Unutmamalıyız ki eğitimin esasında üç öğesi vardır: öğrenci, veli ve öğretmen. Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima onları yüceltmeye çalışan bireyler yetiştirmek eğitimin ana amaçlarından biridir.'
Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Karahan ise “2019-2020 eğitim öğretim yılına 17 bini geçici eğitim merkezlerinde olmak üzere 430 bin öğrenci ve 22 bin öğretmenle başlıyoruz' dedi ve eğitim yılının öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olmasını diledi.

Hassa´da okullara onarım
Hassa´da da okullar, yeni öğretim yılına hazırlandı. Hassa Milli Eğitim Müdürlüğü, Hassa Belediyesi ve vatandaşların katkısıyla ilçede bulunan okulların boya badana, çatı tamiratı yapıldı ve ihtiyaçları giderildi, derslikler yeniden dizayn edilip, okullara yeni kütüphaneler kuruldu ve yeni sisteme uygun Fen laboratuvarları oluşturuldu. HBB Hassa İtfaiye Amirliği tarafından bir çok okul da yıkandı. Hassa´da okullarda eğitim verecek ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılırken, bakanlığın verdiği ücretsiz ders kitapları da okullara dağıtıldı, ilköğretim taşıma ihalesi ve yemek ihaleleri de sonuçlandırıldı.
Samandağ´da “İlköğretim Haftası” şölen havasında kutlandı. Samandağ Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı önünde başlayan tören, Kuşalanı Ortaokulu´ndaki kutlamayla sürdü. Törene Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Fatih Bildik, Samandağ Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Duran ve Tahsin Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emrah Nergiz de katıldı. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Kapo, Samandağ´daki 93 okulda 28 bin 650 öğrenciye 1.897 öğretmenin eğitim verdiğini ifade etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57