Tost makinasında esrar, nar şişesinde captagon

Polis ve jandarma ekipleri, İskenderun, Antakya, Reyhanlı, Yayladağı ve Defne´de düzenlediği operasyonlarda çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirdi.

GÜNCEL 13.10.2021 16:32:04 0
Tost makinasında esrar, nar şişesinde captagon

Antakya-İskenderun/SES

Hatay Valiliğinden yapılan ´basın bilgi notu´ açıklamasında şunlara yer verildi: 'Hatay Nsm Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda A.K., B.B. ve M.A. isimli şüpheli şahısların üst aramasında ve 34... plakalı araçta yapılan aramada tost makinesi içerisine gizlenmiş vaziyette; 490 gram metamfetamin, 10,50 gram esrar ele geçirilmiş, A.K isimli şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup diğer şahıslara TCK 188. maddeden adli işlem yapılmıştır.

Konteynırda captagon hap
İskenderun NSM Grup Amirliği, Mersin NSM Şube Müdürlüğü, İskenderun İstihbarat Büro Amirliği görevlileriyle koordineli bir şekilde Uyuştucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda Suriye ülkesi Öncüpınar Sınır kapısından 27 ... çekici ve 27 ... dorse plaka sayılı araç üzerinde bulunan İskenderun Limak Port limanına bırakılan konteynerda yapılan aramada, konteyner da bulunan nar ekşisi şişeleri içerisinde balonlar halinde yerleştirilmiş tahmini 200 adet olan ve toplamda 200 kilogram olabileceği değerlendirilen captagon hap ele geçirilmiştir.

Hatay Nsm Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince koordineli bir şekilde uyuşturucu veya uyarıcı madde sevkiyatı yapan şahıs ve araçlara yönelik olarak yapılan çalışmalarda Demirköprü mahallesinde durdurulan 31… plakalı araçta yapılan aramada; 40 kg esrar ele geçirilmiş, araç sürücüsü M.S.B isimli şüpheli şahsa TCK 188. maddeden adli işlem yapılarak gözaltına alınmıştır.

Reyhanlı NSM Grup Amirliği, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Reyhanlı İstihbarat Grup Amirliği görevlilerinin koordineli çalışmasında M.E.M. isimli şahsın Reyhanlı ilçesi Yenimahallede bulunan ikametinde yapılan aramada, 21.600 adet captagon hap ele geçirilmiştir. Şüpheli şahıs gözaltına alınmış, mevcutlu olarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

NSM Şube Müdürlüğü ve Reyhanlı NSM Grup Amirliği görevlilerinin çalışmasında A.A ve İ.B isimli şahısların Bahçelievler Mahallesinde bulunan iş yerinde yapılan arama neticesinde, daralı 19.200 gr takoz esrar ele geçirilmiştir. Şüpheli şahıslar gözaltına alınarak, mevcutlu olarak sevk edildiği adli makamlarca A.A. isimli şahıs tutuklanarak cezaevi müdürlüğüne teslim edilmiş, İ.B. isimli şahıs adli kontrolle serbest bırakılmıştır.

İskenderun´da R.Ç. isimli şahsın üst aramasında, ikamet adresinde ve adreste bulunan M.T. isimli şahsın yapılan üst aramasında; 60 gram metamfetamin, 118 gram sentetik kannabionid, 20 gram esrar, 2 adet captogon, 500 gram sentetik kannabionid üretiminde kullanılan amg maddesi, 1 gram kokain, 1 adet hassas terazi, L. Ş. isimli şahsın üst aramasında, ikamet adresinde ve adreste bulunan A.D. ve M.K. isimli şahısların yapılan üst aramasında; 351 gram sentetik kannabionid, 2 gram esrar, 1 adet hassas terazi, Ü.Ç. isimli şahsın üst aramasında, ikamet adresinde ve adreste bulunan İ.K., H.A., A.A. ile G.K. isimli şahısların yapılan üst aramasında; 2 gram metamfetamin, 1 adet şase numarası kazınmış çalıntı motosiklet ele geçirilmiş olup suç unsurlarına el konulmuştur. R.Ç., Ü.Ç. ve L.Ş. isimli şahıslara 188. maddeden adli işlem yapılarak gözaltına alınmış, diğer şahıslara TCK 191. maddeden işlem yapılmıştır.

İskenderun İEmniyet Müdürlüğü ekiplerince 23-30.09.2021 tarihleri arasında uyuşturucu satıcılarına ve kullanıcılarına yönelik yapılan çalışmalarda toplam 49 şahıs yakalanmış olup uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan 3 şahıs adli mercilere intikal ettirilmiş ve bu şahıslardan 2´si tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.Yapılan çalışmalar kapsamında; 1 adet tabanca, 48 adet fişek, 390,8 gram sentetik kannabinoid,1051,5 adet captagon, 11,45 gram metamfetamin, 146 gram esrar, 48 gram hint keneviri tohumu, 512 gram sentetik kannabinoid üretiminde kullanılan amg maddesi, 2 adet ecstasy, 182 adet özel reçeteye tabi hap, 14,75 gram eroin, 7 adet çalıntı bisiklet, 2 adet çalıntı jantlı bisiklet tekerleği ele geçirilmiştir.'

Jandarmadan Yayladağı ve Defne´de operasyon
Hatay İl Jandarma Komutanlığı timlerinin, Yayladağı´nın Sebenoba mahallesinde ikamet eden A.Y. ve A.E. ile Defne´nin Döver mahallesinde ikamet eden İ.E. ´nin ikametine JASAT ile Öğle ve Tonaj isimli narkotik arama köpekleri ile birlikte arama yaptı. Açıklamaya göre, aramada, 4.260 gram kubar esrar, 3 kök kenevir bitkisi ile 3 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Gözaltına alınan A.E. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, A.Y. ile İ.E. ifadesinin alınması sonrası serbest bırakıldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22