Tosyalı: İhtiyaçta öncelik değişti

31 Mart yerel seçimleri sonrası 5 Nisan´da mazbatasını alıp, 8 Nisan´da göreve başladığını anımsatan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 15 aylık dönemine ilişkin yaptığı çalışmaları anlattı, gazetecilerin yönelttiği

İSKENDERUN 17.06.2020 08:48:21 0
Tosyalı: İhtiyaçta öncelik değişti

Belediyenin 5 başkan yardımcısı ile 20 müdürden bazılarının da katıldığı belediye brifing salonundaki toplantıda değerlendirmede bulunan Fatih Tosyalı, 1.136 personelin 62´sinin elekli olduğunu, İŞKUR üzerinden gelen ve dönemlik çalışan 280 çalışanın görev süresinin dolduğunu, belediye çalışmalarını 784 kişiyle sürdürdüklerini söyledi. Tosyalı, belediyenin 234 milyon liralık borcunu 175 milyon liraya indirdiklerini, araç parkını geliştirip, 20 aracı tamir ederek kullandıklarını, 17 yeni aracı belediyeye kazandırdıklarını ve 2 hibe araçla birlikte araç sayısını 121´e yükselttiklerini belirtti.

65 tonluk asfalt ihalesi Cuma günü

Kentte çocukların güzel vakit geçirmesi için lunapark kurulmasını sağladıklarını, 58.300 öğrenciye 200 bin ücretsiz lunapark biledi dağıttıklarını ifade eden Tosyalı, kent yollarındaki çukurların doldurulup, yolların daha kullanışlı hale gelmesi için 6 bin ton asfalt kullanıldığını, İskenderun´un 165 bin ton sıcak asfalt ihtiyacı olduğunu belirtip, 55 bin topluk ilk ihaleyi 13.9 milyon liraya Ocak ayında yaptıklarını, 65 tonluk bölümün ihalesinin ise bu hafta cuma günü yapılacağını söyledi. Tosyalı, 'Yıl sonuna kadar 120 bin tonluk asfalt ihalesi yapmış olacağız. Sadece ana yolları, ana arterleri değil, ihtiyaç olan ara yolları da asfaltlıyoruz. Seçim asfaltı yapmıyoruz. Yollara 13 santim yüksekliğinde asfalt yapıyoruz. Asfaltta üçüncü ihaleyi ise Ocak 2021´de yapacağız. Ve İskenderun´da asfaltsız yer bırakmayacağız. Yakında kaldırım ihalesine de başlayacağız. Kentin 650 bin metrekare kaldırıma ihtiyacı var. 16 Temmuz´da ihalesini yapacağız ve aralıksız kaldırım sorunu bitene kadar kaldırım yapacağız. Sahilde ve iskeledeki ışıklandırmayı ise Meteoroloji müdürlüğü karşısındaki camiye kadar sürdüreceğiz. İskenderun´da bulunan 123 parktaki eksiklikleri tamamlayarak, çocuklara güzel vakit geçirecek alan yapacağız' diye konuştu.

4 bin kişiye evde sağlık hizmeti

CHP´li HBB yönetimini İskenderun´da sinekle mücadele yapmamakla eleştiren ve 'sinekler neredeyse askerlik çağına geldi' ifadesini kullanan AKP´li belediye başkanı Tosyalı, kentte kültürel etkinlikleri önemsediklerini, özel günlerde etkinlikler düzenlediklerini, kültürevi sayısını 17´den 19´a çıkardıklarını kaydetti. Esnafa ve çalışanlara borçlarının olmadığını, 4 bin kişiye evde sağlık hizmeti verdiklerini, salgın sürecinde özel veya kamudan gelen tüm dezenfektan taleplerini yerine getirdiklerini, 40 dönümlük Beş Temmuz Stadı yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ´millet parkı´ yapılacağını ve şehir stadının İSTE kampüsüne yapılması için bakanlıkla protokol imzalandığını belirten Tosyalı, bir önceki belediye yönetimi tarafından 49 yıl süreyle TÜRGEV´e tahsis edilen Sakarya mahallesindeki bir binayı girişimleri ile belediye bünyesine geri aldıklarını, İskenderun´un 2 olan giriş-çıkış sayısını Sakarya ve İsmet İnönü mahallelerinden de yapılabilmesi için çalışma yaptıklarını, küçük sanayi sitesinin Denizciler bölgesindeki ´orman vasfını yitirmiş´ 40 dönümlük alana kaldırma girişimlerinde bulunduklarını anlattı. Alanın milli emlak müdürlüğüne geçmesinin sağlanıp, oradan da belediyeye alınmasını sağlamaya çalışacaklarını belirten Tosyalı, 'Çalışmalar ekip işi. Tek başıma yapmam imkansız' dedi. Belediye mülkü olan binanın TÜRGEV´e 49 yıl süreyle tahsis edilmesi, belediye meclisinin bir önceki CHP grubu adına grup başkanvekili Gazanfer Dik´in açtığı dava üzerine Hatay İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti.

Belediye çalışanlarına kamu görevlileri etik sözleşmesi imzalatıp, uymayanlar hakkında oluşturulacak komisyon tarafından yaptırımlar verileceğini anlatan Tosyalı, sosyal tesislerin elden çıkarılmasını ise 'Ben, belediyenin ticaret yapmamasına inananlardanım. Topluma faydasına bakarım. İskenderun Belediyesi ve halkının menfaatlerini korumak için elimizden geleni yapacağız' değerlendirmesini yaptı.

Hizmette de öncelikler değişti

Feyezan kanalında temizlik çalışmasının sürdüğünü ancak kanala 21 noktadan altyapı aktığını belirten belediye başkanı Tosyalı, seçimde verdiği vaadlere ilişkin yöneltilen bir soruya verdiği yanıtta, hizmet ihtiyacı ile seçim vaadlerini karşılaştırdığında İskenderun´un önceliklerinin değiştiğini ve bu değişim kapsamında öncelikleri uyuladıklarını söyledi.

CHP´nin açıklaması 2 gün sonra

İskenderun CHP yönetimi ve belediye meclis grubunun geçen hafta yaptığı toplantıda gazetecilere dağıtılan ve 3 üyeli komisyondan oluşan belediye denetim raporunda 2 üyenin şerhi bulunmasına karşın raporun olumlu bittiği anımsatıldı ve 'Meclisin komisyon raporlarını belediye çalışanları mı yazıyor?' sorusuna net yanıt vermedi. Tosyalı, 'O raporu nereden alındı bilmiyorum ama bizdeki raporda tek şerh var ve o da MHP´li üye İbrahim Yavuz´un şerhi. O da şerhinin mecliste okunmasına izin vermedi' dedi. Tosyalı, bu açıklamasıyla iki imzalı şerhin gerçek olmadığını savundu. Mecliste yaptığı ´biz sizi destekliyoruz ama mecliste şeklen eleştiriyoruz´ içerikli değerlendirme yapması sonrası CHP yönetimi ve belediye meclis grubunun kendisini yalancılıkla suçlaması üzerine düşüncesi sorulan Tosyalı, 'Ben açıklamayı mecliste ve onların karşısında yaptım. Orlardan orada bir açıklama geldi mi? Meclis bitene kadar bir açıklama gelmedi. Bir gün sonra partide açıklama yaptılar. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum' dedi.

Müdürler bilgi ve belge vermek zorunda

Denetim komisyonunun belediyedeki müdürlüklerden ´bilgi ve belge isteme zorunluluğu bulunduğunu ve müdürlüklerin bunları vermeme lüksü olmadığını´ ifade eden Tosyalı, 'Elinde bile veya belgesi olanlar savcılığa gidip, suç duyurusunda bulunabilir' dedi ve İskenderun´u mağdur eden konular, usulsüzlük, yolsuzluğa ilişkin belge veya bilgisi olanları savcılığa gitmeye davet etti.

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, mecliste üye olmadığı için söz hakkının olmaması üzerine mikrofondan cevap veremediğini ancak, oturduğu yerden ´yalan söylüyorsun´ diyerek salonu terk ederek tepkisini gösterdiğini açıklamıştı. Belediye meclis grup başkanvekili Ali Mutlu da mecliste yanıt verdiğini ve Tosyalı´nın kullandığı ifadenin doğru olmadığını söylediğini belirtti. Toplantının kısa bir bölümüne, denetim raporuna önce şerh düşen daha sonra bazı görüşmeler sonrası şerhini geri çektiği bilinen AKP´li denetim komisyonu üyesi Erdem Ünlüçetinkaya da katıldı.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00