Tosyalı: İskenderun´un il olmasını isterim

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun´un il olmasının Hatay´a yarar getireceği görüşünde.

HATAY 12.03.2021 08:45:05 0
Tosyalı: İskenderun´un il olmasını isterim

Katıldığı bir televizyon programında İskenderun´un il olmasına yönelik soruyu yanıtlayan Tosyalı, İskenderun´un il olmasıyla yatırımların teşvik derecelendirmesinden dolayı Antakya, Kırıkhan´a kayacağını belirtti.

Tosyalı, şu görüşleri dile getirdi: “İskenderun´un il olmasını isterim. İl olursa Hatay´a faydası olacağını düşünüyorum. Neden? Şu anda birçok yatırımcı teşvik bölgesinden dolayı Osmaniye´ye gidiyor. İskenderun il olursa birçok yatırımcı Antakya´ya Kırıkhan´a gider. İskenderun sanayi şehri, geliri yüksek, Antakya tarafı mağdur oluyor derler. Hiç yoksa mağduriyetinden kurtulmuş olur. Tabi bu bir hükümet politikası. Olur mu olmaz mı bir şey diyemiyorum ama olursa Hatay da kazanır İskenderun da kazanır.”

HBB adaylığının anahtarı diğer ilçe muhtarları mı olacak?

Beyzade Fm Tv´de Serkan Uğraş´ın hazırlayıp sunduğu ´Haftanın Dosyası´ programına konuk olan Tosyalı, büyükşehir belediye başkan adaylığıyla ilgili ise şöyle konuştu: “Şu an bana İskenderunlu hemşerilerim 31 Mart 2019 seçimlerinde İskenderun Belediye Başkanı olarak yetki verdi. Sağolsun çevre ilçelerden muhtarlarımız ziyarete geliyor. Onlarla çok iyi münasebetimiz var. Bundan son derece memnunum. İlçelerle olan diyaloğum devam edecek. Hatay´ımızın birbirinden güzel 15 ilçesini de seviyorum. Zaman zaman davet ediyorlar fırsat buldukça ziyaretlerine gidiyorum. Büyükşehir adayı olur mu? İnsanların sizi farklı yerlerde daha ileriki yerlerde görmesi beni son derece mutlu ediyor ama benim şu anki hedefim 31 Mart 2024´e kadar İskenderun halkının hukukunu savunarak onlara faydalı olmak için çalışıyorum. Hayırlı ise nasip olsun, her şeyin hayırlısını istiyoruz.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22