Tosyalı, koltuğuna oturdu

´YSK filigranı´ itirazı sürdürülmeyince mazbatalar dün verildi

SİYASET 6.04.2019 09:35:10 0
Tosyalı, koltuğuna oturdu

Akın Bodur/İskenderun

31 Mart seçimlerine AKP ve MHP´nin oluturduğu ´cumhur ittifakı´nın İskenderun Belediye Başkan adayı olarak katılan AKP´li Fatih Tosyalı, seçimde yüzde 40,40 oran ve 57.591 seçmenin oyuyla belediye başkanı seçilmince, dün mazbatasını törenle aldı. Seçimde ´millet ittifakı´nın İskenderun Belediye Başkan adayı CHP´li Yılmaz Şahutoğlu yüzde 36,64 oranla 52.227 oy, DP´li Mete Aslan da yüzde 21,35 oranla 30.441 oy almıştı.

Koltuğu Dingil´den deraldı
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, dün İskenderun Belediyesi önünde düzenlenen tören sonrası belediye başktanlığı makamına çıktı ve başkanlık görevini eski başkan Seyfi Dingil´den devraldı.
Belediyede düzenlenen devir-teslim törenine Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, AKP İskenderun ilçe Başkanı Abdulkerim Güven, MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt ve yönetimleri, meslek kuruluşları ve siil toplum örgütlerinin temsilcileri ile İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı´nın abisi Türkiye Varlık Fonu YK üyesi Fuat Tosyalı da katıldı. Tosyalı´nın başkanlığa oturması üzerine dün Kaptanpaşa Camii önünde halka ikrim helvası dağıtıldı.

Başkanlık seçiminin iptali istenmişti
İskenderun´da bir yurttaş, ilçe seçim kuruluna yaptığı başvuru ile 31 Mart tarihinde yapılan seçimlerin belediye başkanlığının iptalini istemişti. Yurttaş, İskenderun İlçe Seçim Kuruluna yaptığı başvuruda, pazar günü yapılan mahalle idareler seçimlerinde kullanılan oy pusulalarından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile İskenderun Belediye Meclis Üyeliği seçimlerine ait birleşik oy pusulalarında ´YSK filigranı´ bulunurken, İskenderun Belediye Başkanlığı seçimlerinde kullanılan birleşik oy pusulalarında ´YSK filigranı´nın olmadığını belirmiş ve belediye başkanlığı seçimlerin iptalini istemişti. İptal isteminde, seçimde kullanılan İskenderun belediye Başkanlığı birleşik oyş pusulasının Yüksek Seçim Kurulu´nun 138 sayılı genelgesinin 42. maddesine aykırı olduğu savunulmuştu. Bir hakim, bir kamu görevlisi ile beş siyasi partinin temsilcisinin bulunduğu İskenderun Seçim Kurulu, oy çokluğuyla itirazı reddetmişti. İtirazı ´millet ititfakı´ ya da CHP´li aday yapmamış, bir yurttaş bavuruda bulunmuştu. İtirazda bulunan kişi, itirazını Hatay İl Seçim Kuruluna götürmeyince, AKP´li İskenderun Belediye Başkan adayı Fatih Tosyalı´ya dün mazbatası törenle verildi ve kendin yeni belediye başkanı ilan edildi. Seçimlere Cumhur İttifakının İskenderun Belediyesinin Meclisi adayı olarak katılan 14+3üye de mazbatasını aldı. İskenderun Belediye Meclisinde Cumhur İttifakından 14+3, Millet İttifakından 13 ve DP´den 1 üyenin sandalyesi bulunuyor.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04