Tosyalı limanına 80 dönüm ilave dolgu alanı

CHP´li Kayış: Sadece kendi yatırımlarını düşünüyorlar

İSKENDERUN 2.09.2021 12:30:53 0
Tosyalı limanına 80 dönüm ilave dolgu alanı

İskenderun Belediye Meclisi, Eylül ayı gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere toplandı. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Başkanlığında toplanan meclis, gündemindeki 10 maddeyi görüşerek, karara bağladı.

Meclisin 4. gündem maddesini oluşturan 'Akçay (Muhacirin) Mahallesi Ahmet Tor Kışlasına yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi', oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye başkanı Tosyalı, 'Çok şükür geçmişte Ahmet Tor Kışlası alanında ailemiz üzerinde yapılan dedikodulardan kurtulduk' değerlendirmesini yaptı.

Gündemin 6. maddesinde yer alan '2. Organize Sanayi Bölgesi 946, 947 (yeni 970 parsel) ve 948 parseller önü liman amaçlı 1/5000 Ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli İlave Uygulama İmar Planı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi',oy çokluğu ile kabul edildi. Bu maddeni görüşülmesinde söz alan CHP Meclis Grup Başkanvekili Murat Kayış, Tosyalı holdingin 2. OSB´deki limanına, 79.966 metrekarelik ilave dolgu alanı talebi teklifi teklifi olduğunu belirtti. Kayış, 'Belediye başkanı, çok şükür geçmişte Ahmet Tor Kışlası alanında ailemiz üzerinde yapılan dedikodulardan kurtulduk, dedi. Burada da liman amaçlı bir teklif söz konusu. Tekli edilen liman, yeni yapılan 2. Organize Sanayi Bölgesinde Tosyalı limanı, Tosçelik limanı. Burada 80 dönümlük ilave dolgu alanı talep ediliyor. Biraz önce övünüyorduk ya, Ahmet Tor Kışlasından bir şey almadık, diye. Zaten 2. OSB kuruldu. 2. OSB´de belediye başkanının ortağı olduğu şirketin de arasında bulunduğu şirketler yerleşti, şimdi yatırımlarını yapıyorlar. Yer yetmiyor, 25 dönümlük trafo alanı talep ediyorlar, meclisten geçiyor. Yer yetmiyor, Gümrük Bakanlığı üzerinden ´tır parkı´ istiyorlar, meclisten geçiyor. Yine yer yetmiyor, diyorlar ki,´ ya şu limanan da etrafını bir genişletelim´. 80 dönümlük alan ne yazık ki, yine meclisten geçiyor. Sayısal soğunluğunuz olabilir. Sayısal çoğunlukla bu tip şeyleri geçirebilirsiniz. Fakat, artık o bölgenin OSB´den dolayı organik yapısı tamamen bozuldu. Bunları yaparken elimizi vicdanımıza koymamız gerekiyor. 80 dönümlük bir dolgu alanı. Buna itiraz etiğimizde ´yatırımla itiraz ediyor CHP Grubu´ diyorlar. Bakın orada Ekinciler Demirçelik Fabrikasının bir itirazı var. Diyorlar ki, ´yarın ben iskele yapacağım zaman, iki iskele bir birine yakın olduğu zaman ben yaptıramıyorum´ diyor ve dolu alanının 50 metre yana çekilmesini istiyorlar. 50 metre Tosyalıya engel olmamasına rağmen, çektiremedik. Yatırım, yatırım diyorlar ya demek ki sadece kendi yatırımlarını düşünüyorlar.

Belediye, iş insanından metrekareyi 10 kat fazla istemiş

İskenderun Belediye Meclisi CHP Meclis Grup Başkanvekili Kayış, Tosyalı Holding yatırımlarının kayrıldığına ilişkin değerlendirmesini şöyle sürdürdü: 'Yatırım diyorlar, ama iş insanı Uğur Ateş´in belediyeye yatırım başvurusu var. Ve diyor ki iş insanı, ´mevcut fabrikamın olduğu yerde İskenderun Belediyesi´nin 5 dönümlük arazisi var, bana orayı satın.´ Bacasız sanayi mi? Bacasız sanayi. Çevreye zarar veriyor mu? Hayır vermiyor. Arıtma tesisine ihtiyacı var mı? Hayır yok. Kirli atıkları var mı? Hayır o da yok. Kişiye vermiş oldukları metrekare fiyat rakamı 2 bin lira. Karayılan mahallesinde metresi 250 lirayı geçen bir tek arazi gösterin, ben kendi parsellerimin hepsini 250 liradan İskenderun Belediyesine vereceğim. Tamamını vereceğim. Adil olacaksak, Tosyalı´ya adil oluyorsak, Uğur Ateş´e de başkalarına da bu meclis adil davranmalı. Tosyalı´ya 90 dönüm ver, Gümrük Ticaret Bakanlığına 23 dönüm ver. Gümrük Ticaret Bakanlığı tır parkını kime, nereye konduracak? 2. OSB´ye. Yetmedi 25 dönüm trafo alanı ver. Toprak devletten, kredi devletten, teşvik devletten; kime? Takdiri İskenderun halkına bırakıyorum.'

Tır parkı 5 yıl süreyle bedelsiz verildi

Meclis, belediyeye ait olan Karayılan Mahallesi 256 ada 1 parsel sayılı taşınmazın İskenderun Tasfiye İşletme Müdürlüğü tarafından gümrük iş ve işlemlerin yapılması, tır park alanlarının yeterli olmadığından dolayı yaşanan problemlerin ortadan kaldırılması veya en aza indirilmesi ve gümrüklü saha işletmesi amacıyla, Ticaret Bakanlığına 5 yıl süreyle bedelsiz tahsis edilmesini oy çokluğuyla kabul etti. İskenderun Belediyesi Taşınmazların İdaresi Hakkındaki Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hakkında yapılan değişikliğini de oy birliği ile kabul eden Meclis, İskenderun İlçe Halk Kütüphanesine tahsis edilen ve tahsis süresi dolan, İskenderun Plaza B Blok 1. Kat 25-26-27-28 numaralı bağımsız bölümler ile 2. Kat 29-32 numaralı bağımsız bölümle, 2 yıl süre ile daha kütüphaneye tahsis edilmesi kararını aldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00