Tosyalı dünya çelik üreticileri sıralamasında

Dünya Çelik Birliği’nin (World Steel Association) açıkladığı verilere göre Tosyalı Holding 2022 yılında, ham çelik üretiminde beş basamak birden atlayarak dünya sıralamasında 77’nciliğe yükseldi.

EKONOMI 8.06.2023 19:45:00 0
Tosyalı dünya çelik üreticileri sıralamasında

Türkiye’nin 4 milyon ton yassı çelik ithalatını ortadan kaldıracak Tosyalı Demir Çelik Sarıseki Tesisi ile birlikte üretim kapasitesini 10 milyon tona çıkaracak olan Tosyalı, dünya çelik üretiminde istikrarlı yükselişini sürdürüyor.

Dünya Çelik Birliği’nin (World Steel Association) her yıl düzenli açıkladığı 2022 dünya ham çelik üretimi rakamlarına göre Tosyalı Holding, 2022’de ham çelik üretimini 4,71 milyon ton seviyesine çıkarıp, 2021’e göre beş basamak birden atlayarak dünya sıralamasında 77’nciliğe yükseldi.

Hedefleri dünyada ilk 50 arasında yer almak

Tosyalı Holding’in sürdürülebilirlik odağındaki iş stratejisi doğrultusunda nitelikli çelik üretimine yaptığı yatırımlarla küresel büyümesini devam ettirdiğini dile getiren Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Dünya Paris İklim Anlaşması ve AB Yeşil Mutabakat ile birlikte bir yeşil dönüşüm çağına girerken çelik sektörü de bu sürecin başrol oyuncularından biri olarak büyük bir sorumluluk üstleniyor. Biz Tosyalı Holding olarak önümüzdeki 5 yılın gündemini sürdürebilirlik olarak belirledik” dedi.

Özellikle teknoloji, inovasyon, döngüsel ekonomi, güneş ve hidrojen gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı odaklı yatırımlarına işaret eden Tosyalı, “Bizi dünyanın sayılı yeşil çelik üreticilerin biri konumuna taşıyacak bu yatırımlarla, sadece kapasitemizi değil, bundan daha da önemlisi katma değeri yüksek nitelikli çelik üretimimizi artırmaya devam ediyoruz. 2022 dünya çelik üreticileri için zor bir yıl olsa da biz Tosyalı Holding olarak bugüne kadar yaptığımız yatırımlarla nitelikli çelik talebine karşılık vererek bu süreçte de gücümüzü koruduk” ifadesini belirtti. 
Tosyalı, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Dünya ham çelik üretiminde beş basamak birden yükselmemiz de bunun en somut kanıtı. Tosyalı Demir Çelik Sarıseki Tesisi ve Tosyalı Algérie 4. etap yatırımımız da tamamlandığında nitelikli çelik üretim kapasitemizi daha da artırarak dünya sıralamasında ilk 50 şirket arasında yer alma hedefimize ulaşmış olacağız.” 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19