Tosyalı: Ekiplerimiz sahada

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, taşkın yaşanan bölgede çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

İSKENDERUN 28.11.2023 11:06:00 0
Tosyalı: Ekiplerimiz sahada

Ekiplerin esnafın işyerlerinin temizlik işlerine katkı verdiğini, Sahil bandında iş makinaları ile temizlik işlemlerinin sürdürüldüğünü ifade eden Tosyalı, kent merkezinde hayatı normale döndürene kadar tüm ekipleri ile sahada olmaya devam edeceklerini vurguladı.

EKİPLERİMİZ 24 SAAT GÖREV BAŞINDA

Başkan Fatih Tosyalı, şunları söyledi:
“İskenderun Belediyesi olarak kent genelinde çalışmalarımızı aralıksız sürdürerek hayatın normal seyrinde devam etmesi için seferber olduk. İskenderun sahilimizde yaşanan su taşkınlarının önlenmesi konusunda devam eden çalışmaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürümüz Yalçın Eyigün ve teknik ekibiyle birlikte değerlendirdik. Sahil tahkimatı inşa çalışmalarının kapsamının genişletilerek birkaç ay içinde büyük ölçüde tamamlanması hedeflenmektedir.

ESNAFIN ZARAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLANMIŞTIR

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tedbirler hassasiyetle alınmıştır. Orman teşkilatımıza bağlı arazözlerimiz, emniyet ve jandarma araçlarımız, İller Bankası ve DSİ’ye bağlı araçlarımız da saha çalışmalarında aktif görev alıyor.

İçişleri Bakanlığımız AFAD ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü marifetiyle afetten etkilenen vatandaşlarımızın yanında olacağız. Süreci yakından takip eden Bakanlarımız Sayın Ali Yerlikaya ile Sayın Mahinur Özdemir’e şükranlarımızı arz ediyoruz. Bir süre önce başlanan tahkimat çalışmalarını kot farkı gözetmeksizin tüm sahil boyunca büyütüyoruz. Tahkimat/anroşman/beton blokajın yanısıra drenaj kanalları dalgakıranlar inşa edilecek.

KISA SÜREDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANACAK

Tüm bu tedbirler birlikte çalışmaya başladığında inşaallah bir daha bu tür manzaralarla karşılaşmayacağız. AFAD başkanımız bizzat zarar tespit çalışmalarını yerinde yürütmek üzere şehrimizde.
İlk andan itibaren bizleri arayan soran, yardım teklif eden belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Gaziantep, Konya ve Kayseri Büyükşehir Belediyelerimize bağlı KOSKİ’nin ve KASKİ’nin değerli yöneticileri araçlarıyla ve ekipmanlarıyla İskenderun’umuzda çalışmalarına başladı. Kısa sürede tüm bu çalışmaları tamamlayacağız ”


Anahtar Kelimeler: Tosyalı: Ekiplerimiz sahada

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19