Tosyalı´ya yetki, yargıya taşınıyor

İskenderun Belediye Meclisinde kabul edilen yüzde 100 hissesi belediyeye ait olan İSKENT İskenderun Kent Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Şti.´nin sermaye yapısının güçlendirilebilmesi için belediye bünyesinde bulunan sosyal tesisler, spor komple

GÜNCEL 6.12.2019 10:50:36 0
Tosyalı´ya yetki, yargıya taşınıyor

Akın Bodur/İskenderun

 İskenderun Belediye Meclisi CHP Grubu, kararı yargıya götüreceklerini belirtti. Meclis, teklifi AKP ve MHP´li üyelerin ´evet´ oyu ile alırken, CHP´li üyeler ´hayır´ oyu kullanmış ve teklif, oy çokluğu ile kabul etmişti.
İskenderun Belediye Meclisi CHP´li bir üyesi, pazartesi günü yapılan belediye meclisi oturumunda gündemde bulunan 'Yüzde 100 hissesi belediyemize ait olan İSKENT İskenderun Kent Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Şti.´nin sermaye yapısının güçlendirilebilmesi için belediyemiz bünyesinde bulunan sosyal tesisler, spor kompleksleri, otoparklar vb. gibi tüm gayrimenkullerimizin sosyal belediyecilik anlayışı ile etkin işletilebilmesi amacıyla şirketin ana sermeyesine ayni sermaye kapsamında eklenebilmesi ve bununla ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere belediye başkanı Mehmet Fatih Tosyalı´ ya yetki verilmesi ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifi'nin oy çokluğu ile kabul edildiğini anımsattı. Aynı meclis üyesi, gazetemize verdiği bilgide, 'Bu maddeyi izleyen gündemin üçüncü maddesinde ´Muhtesatları belediyemize ait olan idaremizce işletilen veya kiraya verilen taşınmazların menkulleriyle birlikte gerek duyulan kısımlarının ita amirince genel bütçe kapsamında belirtilen idarelere, özel ve kamu hukuku tüzel kişilerine dahili olduğu kanun hükümlerinin izin verdiği ölçüde belirtilen izinler alınarak hizmet projeleri üretmek maksadıyla belediye başkanı Tosyalı´ya sözleşme yapmak, protokol imzalamak üzere yetki verilmesi´ teklifi bulunuyordu ve bu da kabul edildi. pazartesi günü bu yetkiyi alan belediye başkanı önceki gün, yani yetkiden iki gün sonra belediyenin bir sosyal tesisinin yani Down Cafe olarak da bilinen 2 Nolu Çay Bahçesinin işletme hakkı bir yıl süreyle bedelsiz olarak, İskenderun Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğüne protokolle devretti. Bu yaklaşım, belediyenin sosyal tesisleri ve spor alanları devredileceğini gösteriyor. Bu nedenle İSKEN´in sermaye yapısını güçlendiren yetkinin iptali için konuyu yargıya taşıyacağız' değerlendirmesini yaptı. Bir CHP üyesi de, belediye meclisinin, hisselerin tamamı belediyeye ait olan İSKENT´in (İskenderun Kent Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Şti) sermaye yapısının güçlendirilebilmesi için belediye bünyesinde bulunan sosyal tesisler, spor kompleksleri, otoparklar vb. gibi tüm gayrimenkullerin sosyal belediyecilik anlayışı ve etkin işletilebilmesi amacıyla şirketin ana sermeyesine ayni sermaye kapsamında eklenebilmesi için belediye başkanına yetki verilirken, bu yetkinin tesislerin devredilmesini getirmeye başladığını ve bunun sosyal bir belediyecilik anlayışı taşımadığını kaydetti.
Hatay Valiliği İskenderun Ofisi´ndeki önceki gün imzalanan protokolle işletmesi İskenderun Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğüne devredilen Down Cafe olarak bilinen İskenderun Belediyesi 2 Nolu Çay Bahçesi konusunun eski işletmecisi olan dernekle mahkemelik olduğu biliniyor. Belediye, mahkemelik olunan bir alanı öğretmenevi ve ASO müdürlüğüne bir yıl süreyle devretmiş oldu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23