Trafik rahatlayacakmış

Battı-çıktı projesine 6 milyon dolarlık revizyon

GÜNCEL 16.09.2019 09:46:28 0
Trafik rahatlayacakmış


 İskenderun´da kent trafiğini rahatlatmak amacıyla yaklaşık 150 milyon liraya yapılan ve yaklaşık iki yıl önce hizmete giren battı-çıktı projesi, trafik sorununu çözmeyince, HBB tarafından 6 milyon dolarlık revizyon projesi hazırlandı. Trafikte yaşanan soruna çözüm bulmak amacıyla 100 yıldan fazla süredir kentte giriş ve çıkış güzergahlarını da bir gecede değiştiren ancak ana caddelerde sağlı sollu parka izin vermeyi sürdüren HBB, bu uygulamasıyla da soruna çözüm üretememişti. Şimdiki umut 6 milyon dolarlık (36 milyon lira) proje revizyonunda. Projenin yapılmasıyla battı-çıktı projesi 200 milyon liraya mal olmuş olacak.

Akın Bodur/İskenderun
Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından 'İskenderun kent içi trafik ve ulaşım sorunları ile EXPO 2021 İskenderun kompleksi' toplantı düzenledi. Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Taygun Cantürk, Genel Sekreter Yardımcısı ve HBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı İhsan Çakar, Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Ziya Hamidioğulları, Ulaşım Daire Başkanı Muhammed İkbal Polat ile bazı oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda, İskenderun´da acil çözüm bekleyen ve yapımı tamamlanan battı-çıktı, HADO, Ulaşım ve Expo 2021projeleriyle ilgili bilgi verildi.
İskenderun kent içi trafik ve ulaşım sorunu hakkında bilgi veren HBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Çakar, yaşanan sıkıntıyı gidermek amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirtti. Tayfur Sökmen Bulvarından başlayarak Pac Meydanına kadar olan bölgede bazı revizyonlar ve trafik sirkülasyonu ile ilgili değişiklikler yapıldığını anlatan Çakar, şöyle konuştu: 'Tayfur Sökmen Bulvarından bir aks akış projesi hazırladık. İhaleye çıkacak proje kapsamında 100 kazık bağlanarak sir çıkış projesini gerçekleştireceğiz. Tahmini maliyeti 6 milyon dolar olarak hesapladık. Projenin hayata geçtiğinde kent içi trafik sorununda sıkıntı yaratan dolmuş güzergahları alt yoldan geçecek.'
HADO projesi hakkında değerlendirme yapan HBB Ulaşım Daire Başkanı Polat, Hatay Valiliğinin isteği ve planladığı bölgede ´rıhtım tahsisi´ mutabakat sağlandığını, projenin Arsuz´un Madenli mahallesindeki balıkçı barınağında hayata geçeceğini söyledi. İkbal, 'Barınağın mendireği 90 metre uzatılarak toplam 1.670 metrekare alanae inşa çalışmaları başlayacaktır. 6 ayda projemizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Hzmete girdiğinde Mersin, Kıbrıs ve Beyrut seferleri başlayacakz' değerlendirmesini yaptı. HBB Fen İşleri Daire Başkanı Hamidioğulları Expo İskenderun Kopmleksi projesinin iki etaptan oluştuğunu ve maliyetinin 100 milyon dolar olacağını belirterek,' Antakya ve İskenderun olarak tamamlanacak olan projelerimize ciddi bir emek harcadık. Biz ödevimizi yaptık, projelerimiz hazır' dedi ve destek istedi. İskenderun Expo kompleksinin 90 bin metrekare alan üzerinde inşaa edileceği ve alanın 70 bin metrekaresinde 5 yıldızlı otel, otoparklar, çocuk oyun alanları, spor merkezleri, farklı ülkelerinin mutfaklarının tanıtılacağı gastronomi ve mutfak sanatları merkezleri, 18 ülke bahçeleri projelerinin yer alacağını ifade eden Hamidioğulları, projenin 30 Eylül´de ihale edileceğini ve 11 ayda tamamlanacağını söyledi. İTSD´da yapılan tplantının açılışında konuşan HBB Genel Sekreter Yardımcısı Cantürk de teknik açıdan verilen bilgilere yapılacak önerilerin önemli olduğunu ifade etti ve projelerin yakın takipçisi olacağını söyledi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00