TransAnatolia´nın stardı Antakya´dan verildi

Dünyanın en zorlu rally raid yarışları arasında gösterilen TransAnatolia Antakya´dan start aldı.

GÜNCEL 23.08.2022 15:35:10 0
TransAnatolia´nın stardı Antakya´dan verildi

 

Antakya/SES
 Bu yıl 12.´si düzenlenen yarışların start seremonisi Antakya EXPO alanında yapıldı. Motosiklet, 4x4 otomobil, kamyon, quad ve SSV kategorilerinde yapılan yarışların startını Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş verdi.
Savaş, “Hatay, 27 kültür ve 13 medeniyete ev sahipliği yapmış bir kentt. Hatay, 45 bin yıl öncesine kadar insanların ayak izlerinin olduğu, ilk tarımın yapıldığı, ilk kez buğdayın ehlileştirildiği, zeytinin ilk kez sofrayla buluştuğu, İpek Yolu´nun Akdeniz´e açıldığı şehirdir. Kafkaslar´dan Kuzey Afrika´ya, Anadolu´dan Orta Doğu´ya kadar çok önemli bir kent. Hatay´ın 12 takımı süper liglerde mücadele veriyor. Türkiye´de en çok branşı olan kulüp de en çok takımı süper liglerde olan kulübü de biziz. Bunun için TransAnatolia´nın buradan başlaması çok önemli. Sporla tarihi, kültürü, medeniyeti ve turizmi birleştirmek için tarihin başlangıcı Hatay´dan Eskişehir´e kadar 16 şehri gezip 2 bin 500 kilometre yol yapacağız' dedi. Törende konuşan Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir de, Hatay´ın böyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmasının çok önemli olduğunu ifade etti.
Seyirci etabının startını veren Savaş, daha sonra 4x4 otomobilde direksiyona geçti ve 2 kilometrelik parkurda aracı sürüp, zorlu yarışı deneyimledi. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) desteğiyle düzenlenen TransAnatolia´nın seramonik stratı Savaş, TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar ve TransAnatolia Sportif Direktörü Orhan Çelen tarafından verildi.
TransAnatolia yarışçıları arasında bulunan Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim de Hatay´dan başlayan bu zorlu maratonda yer almaktan büyük keyif yaşadığını belirtti. Hatay´dan başlayıp Eskişehir´de sona erecek ve yaklaşık 2 bin 500 kilometrelik parkurda koşulacak yarışlar 7 gün sürecek. Türkiye ve Avrupa´dan 100´den fazla sporcunun katıldığı yarışlar 27 Ağustos´ta Eskişehir´de sona erecek. Hatay´dan başlayan yarış, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Kayseri, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Mersin, Karaman, Aksaray, Konya ve Ankara illerinden geçilerek, Eskişehir´de sona erecek. TransAnatolia´ya Motosiklet, Quad, SSV, Otomobil ve Kamyon kategorilerinde 56 rally, 28 raid olmak üzere toplam 84 yarış aracı ve 115 yarışçı katılıyor.

 


Anahtar Kelimeler: TransAnatolia Antakya

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10267,09%-0,10
  • DOLAR

    32,29% -0,12
  • EURO

    34,83% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2414,46% 0,89
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21