TSK: Afrin kontrol altında

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 20 Ocak 2018 tarihinde başlmatılan ´Zeytin Dalı Harekâtı´ sürüyor.

HATAY 19.03.2018 10:32:38 0
TSK: Afrin kontrol altında

 

TSK, harekat kapsamında Afrin kent merkezine girildiğini açıkladı. TSK´dan dün yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Afrin´de yaşayan sivillerin emniyeti için gereken tüm tedbirler alınmaktadır. Bunun yanında harekât alanında insani yardım faaliyetlerinin etkin şekilde yürütülebilmesi ve PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerinin baskı ve zulmünden kurtulmak için bölgeden ayrılan masum halkın güven ve huzur içinde yaşayabileceği geçici barınma kamplarının tesis edilmesi maksadıyla ilgili kurumlarla koordineli olarak faaliyetlere devam edilmektedir. 18 Mart 2018 tarihi itibariyle Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından Afrin şehir merkezi kontrol altına alınmıştır. Kontrol altına alınan bölgelerde mayın ve el yapımı patlayıcı arama çalışmaları sürdürülmektedir. Harekât kapsamında terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda bugüne kadar 46 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 225 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Harekâtın başlangıcından itibaren toplam 3.603 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Zeytin Dalı Harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.'
Genelkurmaş Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından 16 Mart 2018 tarihinde, Suriye´den Türkiye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 623 kişinin yakalandığını ifade edildi.

Valiye, Zeytin dalı ziyareti
Sivas Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Cemalettin Arslan ve Hatay Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü ile Zonguldak/Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ve Devrekli muhtarlar, Zeytin Dalı Harekatına destek vermek amacıyla Hatay Valisi Erdal Ata´yı ziyaret etti. Konuklarını makamında kabul eden vali Ata, konuklarını kardeşlik ve hoşgörü şehri Hatay´da görmekten duyduğu memnuniyeti belirtti. Arslan ve Gülcü ile Semerci ve Devrekli muhtarları da, Zeytin Dalı Harekatına destek olduklarını göstermek için geldiklerini ifade etti ve harekatında görevli tüm güvenlik güçleri için duacı olduklarını belirtti.

CHP´li gençlerin sınır ziyareti
CHP Hatay il Gençlik Kolları Başkanı Ali Kemal Kazar ve üyeleri, Afrin´e yönelik yapılan Zeytun dalı Harekatında vatanı koruyan askerlere, hayırseverler tarafından gönderilen çay, kahve ve şekerleri sınırdaki birliklere teslim etti. Sınır birliklerini ziyaret eden CHP´li gençler, vatan sevdalısı askerlerin yanlarında olduklerını ifad etti ve gençlerin gőnderdiği mektupları da askerlere iletti.

Öğrencilerden 3 bin destek mektubu
Kars´ın Selim ilçesinden 53 mahalle ve 3 belde muhtarı, Zeytin Dalı Operasyonu kapsamında mücadele eden mehmetçiğe moral ve destekte bulunmak üzere Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz´u ziyaret etti. Malatya İlkokul öğrencilerinin Afrin´de mücadele eden mehmetçiğe yazdığı 3 bin adet mektup heyet tarafından Bayezıd-i Bistami Hz.Türbesinde Kırıkhan Belediye Başkanı Yavuz´a teslim edildi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi de, Topboğazı mevkiinde, taşlarla 1500 metrekarelik alana Türk Bayrağı yaptıracak.

Dingil, liselilerin etkinliğine destek verdi
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Afrin operasyonuna destek olmak amacıyla Yakup Bozatlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen programa katıldı. Dingil, düzenlenen etkinlikte şehit aileleriyle bir araya geldi ve her zaman yanlarında olduklarını ifade etti. Bu tür etkinliklerin birlik ve berberlik açısından son derece önemli olduğunu belirten Dingil, 'Öğrencilerimiz kahraman ordumuza destek olmak amacı ile böylesine güzel ve anlamlı bir program düzenledi. Gençlerimizin ülkesine, devletine, bayrağına, milletine bağlı bilinçli bir şekilde yetişmeleri çok büyük önem taşıyor' açıklamasını yaptı.


Anahtar Kelimeler: Afrin kontrol altında

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29