TÜGVA´dan 28 Şubat konferansı

Türkiye Gençlik Vakfı Antakya Temsilciliği tarafından 'Yakın tarihin kara lekesi 28 Şubat' adlı konferans düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan konferans, Musa Esatoğlu tarafından kuranı kerimin okunmasıyl

HATAY 3.03.2018 10:41:20 0
TÜGVA´dan 28 Şubat konferansı

Konferansata konuşan Mustafa Kemal Üniversitesi Siyaset bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Yakup Bulut, 28 Şubat´ın o dönemde nasıl bir yapısı olduğunu ve sosyo-kültürel anlamda nasıl bir yapıya dönüştüğünü anlattı.
Konferansın açılışında konuşan TÜGVA Antakya İlçe Başkanı Ömer Bilgin, millet olarak tarihin her döneminde çile ile sınanıp, dert ile yoğrulduğumuzu ifade etti. Bilgin, 'Çileler ve dertIer kendilerini haktan adaletten mazluma kol kanat olmaktan hiçbir zaman alıkoymaz. Millet olarak tarihin her döneminde çile ile sınandık, dert ile yoğrulduk. Çileler, dertIer bizleri haktan adaletten mazluma kol kanat olmaktan hiçbir zaman alıkoymadı. Aksine her çile her dert, çeliğe verilen çifte su misali daha da sağlamlaştırdı, inancımızı, itikadımızı. 28 Şubat, o kara gün de bunlardan bir tanesi. Kendi değerlerirnizle, kendi inançlarımızla alaşağı edildiğimiz bir tarih. Sırf inancı gereği ibadetini yapan, inancına göre yaşayıp ona göre giyinen insanların türlü zulümler yaşadığı bir tarih. irtica irtica diye, bu milletin inancını, ferasetini ortadan kaldırmak istediler. Bin yıl sürecek denilen girişim sonucu ülkenin eğitimi, gençliği Fetö illetine teslim edildi. Biz, bunları yapanları da, onları yönelendirenleri de çok iyi biliyoruz. Şükür ki, son hamleleri 15 Temmuz darbe girişimi milletin ferasetiyle önlendi. Şimdi gönül sınırlarımıza ulaşma, zalime yavuz, mazluma yunus olma zamanı. Bu vesileyle de gönül sınırlarımızda cenk eden yiğitlerimizi, Türkiye devletinin gücünü cihana gösteren başta afrindeki askerlerimiz olmak üzere tüm ordumuzun ve devletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırmak istiyoruz” dedi.
28 Şubat mağdurlarından olduğu ifade edilen Aynur Açıkalın da o dönemde yaşadıklarını anlattı. AKP Hatay İlçe Başkanı Ramazan Alparslan ve TÜGVA Hatay İl Başkanı Sinan Köklü, konferans sonrası Prof. Dr. Bulut ile Açıkalın´a teşekkür plaketi verildi.


Anahtar Kelimeler: TÜGVA 28 Şubat konferansı

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29