TÜRGEV´e bedelsiz arsaya suç duyurusu

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), İskenderun Belediyesine ait bir arsanın 49 yıllığına bedelsiz olarak TÜR- GEV´e verilmesini, yargıya taşıdı.

İSKENDERUN 21.02.2018 10:35:51 0
TÜRGEV´e bedelsiz arsaya suç duyurusu

HKP avukatları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına yaptıkları suç duyurusunda, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Belediye Meclisinin 16 AKP, 1 bağımsız üyesi ile TÜR- GEV yöneticileri hakkında ´görevi kötüye kullanma; görevden kaynaklı kişi-kurum kayırma; bilerek ve isteyerek kamu zararına sebep olma; nüfuz ticareti´ gibi suçlardan TCK kapsamında işlem yapılmasını talep etti.

HKP avukatları Metin Bayyar, Sait Kıran, Azime Ayça Okur ve Doğan Erkan tarafından önceki gün yapılan suç duyurusunda, “Şüpheliler, siyasi iktidarla uyumları sayesinde hakka, hukuka, hakkaniyete ve yasaya en küçük bir saygı duymadan, paravan vakıfları aracılığıyla kamu mallarına sahip olmaktadırlar. Bu durumun önüne geçilmek zorunluluğu vardır. Şüpheli vakıf, devlet başkanının çocuklarının mütevelli heyetinde olduğu bir vakıf olmakla sahip olduğu nüfuzun etkisiyle neredeyse tüm kamu mallarının satıldığı bir devlet politikasının izlendiği bir dönemde imtiyazlar elde etmekte, kamu mallarına sahip olmaktadır. Müvekkil siyasi parti ve üyeleri yurtsever, halkçı ve kamucu niteliğiyle bilinmekte, tanınmakta ve siyasi faaliyet yürütmektedir. Halkına olan sorumluluğu nedeniyle işbu şikâyetin yapılması zorunlu olmuştur. Kuvvetli suç şüphesinin varlığı da gözetilerek soruşturmanın acilen başlatılması gerekmektedir. Soruşturma makamlarının, sadece İskenderun´da değil ülkenin bir- çok yerinde benzer suçları işledikleri ve işlemeye devam ettiklerinden şüphelilerin fiillerinin zincirleme suç kap- samında olduğunu belirtir, soruşturma sonucu ulaşılacak diğer deliller ışığında, olayla ilgili gerekli soruşturmanın yürütülerek ve haberde adları geçen Belediye Meclis üyelerinin de tanık olarak ifadelerinin alınması suretiyle sanıklar hakkında gerekli kamu davasının açılmasını, yasal hakları kullanabilmemiz bakımından sonuçtan ta- rafımıza bilgi verilmesini arz ve talep ederiz' ifadesine yer verdi.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00