TÜRGEV´e tahsis yargıya gidiyor

İskenderun Belediye Meclisinin oy çokluğu aldığı kararla, Sakaraya mahallesinde, mülkiyeti beledeyeye ait olan 5.353.05 metrekare yüzölçümlü Aşkarbeyli mıntıkası 6683 nolu parselin, öğrenci yurdu yapılması amacıyla 49 yıl süreyle T?

İSKENDERUN 8.02.2018 09:48:21 0
TÜRGEV´e tahsis yargıya gidiyor

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Gazanfer Dik, karara karşı önce meclise itirazda bulunacaklarını, kabul edilmemesi halinde de konuyu yargıya taşıyaklarını açıkladı. Meclisin oy çokluğuyla aldığı kararda, belediye meclisinin CHP ve MHP´li üyeler ´hayır´ oyu kullanırken, AKP´liler ve geçen yıl CHP´den ihraç edilen bağımsız üye Fatma Korçak ´evet´ oyu kullanmıştı. Karar, 15 ´hayır´ oyuna karşılık, 16 ´evet´ oyu ile kabul edilmiş, beş dönümden fazla belediye arsası bir oy farkla vakfa bedelsiz olarak verilmişti.

Dik: Önce itiraz, sonra yargı
İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Gazanfer Dik, alınan karara karşı önce mecliste itirazda bulunacaklarını, aksi karar çıkması halinde konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. AKP´li belediyeye verilen bir talimatla arsanın verildiğine inandıklarını belirten CHP´li Dik, gazetemize yaptığı açıklamada, 'Bu konu, belediye yönetimine verilen bir talimatla meclise gelmiştir. Bunu anlamamam mümkün değil. Bize bunun nasıl getirildiğini izah edilmesi lazım. Eğitim ve yurt açma amacıyla kurulan ve toplumu tatmin eden kuruluşlar var. Onlara sordunuz mu? Ya da en iyi bu işi kim yapar, diye bir uğraş gösterdiniz mi? Hayır. Bunu yapacak olan kentte çok önemli dinamikler var. Bunları biraraya getirmek de belediyenin görevleri arasında. Burada bir itaat söz konusu. Belediye buna karşı itaat etmemeli, meclis buna boyun eğmemeli. Belediye yönetimi ve meclis üyeleri direnmeli. 49 yıl bedelsiz ciddi bir imtiyazdır. Bu imtiyazın tanınmasını bu kent halkı belediye yönetimine vermedi. İskenderun Belediyesi her yeri satarken, burayı bedelsiz olarak veriyor. Bu nasıl bir şey?' dedi.

Çolak: memleket bir arazisini daha kaybetti
İskenderun Belediye Meclisi´nin MHP´li üyesi Osman Çolak da, meclisteki oylama sonrası sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: 'Sözün bittiği yerdeyiz! İskenderun halkının malı olan yer bugün belediye meclisinde oylandı ve bir oy ile iskenderun ile hiç bir bağlantısı olmayan vakfa 49 yıllığına bedelsiz olarak verildi! Bizler dik durduk memleketin malı memlekette kalsın, memleket değerlendirsin, dedik ama nafile olmadı! Taktir İskenderun halkının!!!
Seyfi başkan ve AKP meclis grubu ile birlikte bağımsız üye Fatma Kolçak´ın oyları ile memleket bir arazisini daha kaybetti!!!!'


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00