“Turizm barış ve uzlaşı projesidir”

Turizmi ‘küresel olduğu kadar ulusal anlamda da bir barış ve uzlaşı projesi´ olarak tanımlayan İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, sürdürülebilir bir çevreciliğin, kaynakların doğru kullanımı ile bugünkü ve gelecekteki yaşam kalit

GÜNCEL 13.04.2018 10:58:29 0
“Turizm barış ve uzlaşı projesidir”

Orhan Yıldız/İskenderun

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak 'Turizm Haftası' dolayısıyla yayımladığı mesajında Kaymakam Soytürk, haftayla toplumda farkındalık yaratarak turizm ve turizm unsurlarının önemine dikkat çekmek ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamanın amaçlandığını belirtti.

Bütünleştirici rolüne dikkat çekti
Turizmin ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili sosyo-ekonomik faaliyet boyutunu da hatırlatan ve ulusal ekonomilere katkısının yanı sıra, uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici rolüne dikkat çeken Kaymakam Soytürk, mesajında şunları ifade etti: “Yeni yatırım alanları oluşturmak, ürün çeşitliliğini arttırmak ve niteliklerini yükseltmek gerçekleşebilecek önemli hedeflerdir. Seyahat alışkanlıklarının değişmesi, teknolojideki hızlı gelişim ve turizmin giderek çeşitlenmesi, her yıl daha fazla insanın yer değiştirmesine ve dolayısıyla sosyal ve kültürel alışverişin artmasına olanak sağlamaktadır.”

“İskenderun önemli bir yere sahip”
Emek yoğun hizmet veren bir sektör olarak turizm vasıtasıyla edinilecek olumlu imajın iyi bir Türkiye markasıyla uluslararası siyasal-sosyal ve ekonomik tüm gelişim ve oluşumlarda daha üstün bir etki gücü elde edinmeyi sağlayacağını da kaydeden Soytürk, mesajını şöyle sürdürdü: “Dünyada ve ülkemizde modernleşme ve barışın kurumsallaşmasına turizm sektörünün önemli katkılarda bulunduğunu unutmamamız gerekir. Bu anlamda binlerce yıllık tarih ve kültür birikimiyle eşsiz bir şehir olan İskenderun, doğal güzellikleri, kültürel dokusu ve tarihi değerleriyle turizm konusunda önemli bir yere sahiptir.”

Hafta etkinliklerle kutlanacak
Turizm Haftası, İskenderun´da da tören, dinleti, sunum, sergi etkinlikleriyle kutlanacak. İskenderun Kaymakamlığı´ndan 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak hafta dolayısıyla yapılan duyuruya göre çelenk sunma töreni 16 Nisan Pazartesi günü saat 10.00´da başlayacak. Tören, yamaç paraşütü ve optimist yelken sporcularının gösterisi ile devam edecek. Aynı gün İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde şiir dinletisi, yöresel yemek sunumu ve el sanatları sergisi etkinliğini Salı günü ilçe Halk Kütüphanesindeki sergi takip edecek. Sinema etkinliği, TSM konserinin de yeraldığı hafta dolayısıyla Deniz Müzesi öğrenci ve öğretmenler tarafından ücretsiz gezilebilecek.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00