'Turizm, bir uzlaşı projesidir'

43. Turizm hafta dün düzenlenen etkinliklerle başladı

GÜNCEL 16.04.2019 10:43:28 0

Nesrin Geyik/İskenderun

43. Turizm Haftası dün yapılan etkinliklerle başladı. Turizm Haftası, toplumda farkındalık yaratarak turizm ve turizm unsurlarının öneminde farkındalık yaratmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanıyor. İskenderun´daki kutlama, Atatürk Anınıta çelenklerin sunumu ve alanda yapılan törenle başladı. İskenderun Turizm Danışma Bürosu ile Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
İskenderun Teknik Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Dr. Çağrı Saçlı, kentin turizmdeki yeri ve önemini anlattığı konuşmasında, turizm faaliyetlerinin ülke ekonomisi üzerindeki etkilerinin yanı sıra uluslararası kaynaşma ve sosyal kalkınma açısından da önemli olduğunu, Hatay´ın, ülkenin turizm potansiyeli en yüksek iller arasında yer aldığını ve bu sıralamada ilerlemek için çalışmalar yapıldığını ifade etti. İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sabahattin Uygun da, halkları ve kültürleri birbirine yakınlaştıran, bacasız sanayi olarak ekonomide önemli yeri olan turizmin küresel olduğu kadar, ulusal anlamda da bir barış ve uzlaşı projesi olduğunu söyledi. Uygun, “türkiye, Asya ve Avrupa kıtaları arasında bir köprüdür. İskenderun Körfezi de iklimi, güneşi, denizi, zengin bitki örtüsü, coğrafyası, tarihsel mirası ile adeta bir turizm cennetidir. Sahip olduğumuz doğal ve tarihi zenginliklerimizi gün yüzüne çıkarmalı, geleceğe en iyi şekilde taşımalı ve tanıtmalıyız' diye konuştu.
Törene katılanların ve kentteki özel okulların bando takımlarının katılımıyla Ulucami Caddesi ve Şehit Pamir Caddesi üzerinde yapılan kortej yürüyüşü sonrası, yamaç paraşütü ve yelken gösterisi de yapıldı. İskenderun´daki Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde hazırlanan Turizm Şenliğinde de öğrencilerin oluşturduğu halk oyunları ekipleri, çeşitli gösteride bulundu, yöresel mutfak kültürümüzü yansıtan kermes de açıldı. Okuldaki etkinliğe katılan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, kentteki turizm faaliyetlerinin arttırılması ve sektörün gelişmesine emek veren ve katkıda bulunanlara teşekkür etti.
Kaymakam Yönden, hafta kapsamında yayınladığı açıklamada da şunlara yer verdi: 'Turizm insanların sürekli yaşadıkları yer dışında yaptıkları seyahatler ve gittikleri yerlerde geçici konaklamasından doğan ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili sosyo-ekonomik faaliyetlerdir. Halkları ve kültürleri birbirine yakınlaştıran turizm, küresel olduğu kadar ulusal anlamda da bir barış ve uzlaşı projesidir. Ayrıca sürdürülebilir bir çevreciliğin, kaynakların doğru kullanımı ile bugünkü ve gelecekteki yaşam kalitesinin iyileştirilmesinde önemli misyon üstlenmektedir. Yeni yatırım alanları oluşturmak, ürün çeşitliliğini arttırmak ve niteliklerini yükseltmek gerçekleşebilecek önemli hedeflerdir. Seyahat alışkanlıklarının değişmesi, teknolojideki hızlı gelişim ve turizmin giderek çeşitlenmesi, her yıl daha fazla insanın yer değiştirmesine ve dolayısıyla sosyal ve kültürel alışverişin artmasına olanak sağlamaktadır. Turizm; emek, yoğun hizmet veren bir sektördür. Turizm sektörü vasıtasıyla edinilecek olumlu imaj, iyi bir Türkiye markasıyla uluslararası siyasal-sosyal ve ekonomik tüm gelişim ve oluşumlarda daha üstün bir etki gücü elde edinmemizi sağlayacaktır. Dünyada ve ülkemizde modernleşme ve barışın kurumsallaşmasına turizm sektörünün önemli katkılarda bulunduğunu unutmamamız gerekir. Binlerce yıllık tarih ve kültür birikimiyle eşsiz bir şehir olan İskenderun, doğal güzellikleri, kültürel dokusu ve tarihi değerleriyle turizm konusunda önemli bir yere sahiptir.'
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ise turizme ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: 'Antakya´nın her köşesinde tarihin, doğanın ve insanımızın zenginliği vardır. Antakya´da turizmle ilgili projelerimizin hayata geçmesi, bu sektördeki payını daha da fazla artırma yönünde büyük katkı sunmayı hedefliyoruz. Turizm, iş istihdamı ve kazandırdığı ekonomik gelirleri ile ülkelerin gelişmesini ve kalkınmasını sağlayan sektörlerin başında yer almaktadır. Turizm, ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra, insanların ve toplumların birbirini tanımasında, kaynaşmasında ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında da önemli bir araçtır'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00