Turizm Festivali başladı

Samandağ Turizm İşletmecileri ve Yatırımcıları Derneği SATİYAD tarafından düzenlenen, Samandağ Kaymakamlığı, Büyükşehir Belediyesi, Samandağ Belediyesi, sivil toplum kuruluşları, işadamları ve esnaf tarafından desteklenen 1. Samand

17.08.2017 12:18:13 0
Turizm Festivali başladı

 

Açılıştan önce Çevlik Öğretmenevi tesisleri önünden başlayan doğa yürüyüşü Titus Tünelinden Deniz Sitesi festival alanına kadar sürdü. Yürüyüşün ardından festival açılış töreni gerçekleşti. Törene, Hatay Milletvekili Serkan topal, İlçe Kaymakamı Dr.Cahit Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, AKP İlçe Başkanı Selahattin Yeter, CHP İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan, sivil toplum kuruluş temsilcileri, oda başkanları, işletmeciler, esnaflar ve çok sayıda kişi katıldı.
Açılış töreninde konuşan Hatay Milletvekili Serkan Topal, “Samandağ Tarih kokan bir kenttir. Samandağ, barışın kenti, güzelliğin kenti, sevginin kentidir. Bu güzelliğin devam etmesi için, ilçemizin yararı için bizler üstümüze düşeni yapmaya her zaman hazırız. Bu festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve SATİYAD´ı kutluyorum” dedi.

Kaymakam Çevlik-Arsuz yolunu hatırlattı
Samandağ´ın turizm adına büyük bir potansiyeli olduğunu belirten Kaymakam Cahit Çelik: “Samandağ´ın tarihi ve kültürel alanda çok değerli yerleri mevcuttur. St. Simon, Hz. Hızır Makamı tüm inançların ziyaret ettiği bir yerdir. Önemli olan bu potansiyeli koruyup geliştirerek gelecek kuşaklara aktarmaktır. Burada altyapı çok önemlidir. Çevre yolunun bitmesiyle birlikte ayrıca Çevlik-Arsuz yolu yapılırsa buradaki turizm daha iyi bir yere gelecektir. Vatandaşlarımızın çevre temizliği konusunda daha fazla duyarlı olmaları gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi´ne, Çevlik, Meydan ve deniz sahilinde yaptığı temizlik çalışmaları ve cankurtaran faaliyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesinden Samandağ sahilinde denize giren vatandaşlarımızın güvenliği için şamandıraların konulmasını talep ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyelerini de yer aldığı sembolik bir plaj futbolu açılış maçı oynandı. Maçın ardından programa katılanlarla Truva Restaurant´da kahvaltı yapıldı.


Anahtar Kelimeler: Turizm Festivali başladı

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00