Turizm festivali Titüs yürüyüşüyle başlayacak

Samandağ´ın deniz ve doğa sporları olanaklarını değişik etkinliklerle birleştirerek turizmi canlandırmanın hedeflendiği turizm festivali 13 Ağustos´ta Titüs Tüneli doğa yürüyüşüyle başlatılacak.

7.08.2017 12:20:35 0
Turizm festivali Titüs yürüyüşüyle başlayacak

 

Samandağ Turizm işletmecileri ve Yatırımcıları Derneği SATİYAD tarafından birincisi düzenlenen, Samandağ Kaymakamlığı, Büyükşehir Belediyesi, Samandağ Belediyesi, sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri, işadamları ve esnaf tarafından desteklenen 1. Samandağ Turizm Festivali 13- 19 Ağustos tarihleri arasında Ali İsmail Korkmaz Festival Alanında gerçekleşiyor.
Festival programında, plaj futbolu, plaj voleybol turnuvası, yerel ve ulusal düzeyde sanatçıların konserleri, bisiklet yarışı, sualtı dalışı, yelken sörfü ve doğa yürüyüşü etkinlikleri yer alıyor.
Festivale ilgili SATİYAD Yönetim Kurulu adına Başkan Tahsin Boğday yaptığı açıklamada, “Bu yıl dernek olarak birincisini düzenlediğimiz 1. Samandağ Turizm Festivali´ne bütün Hatay Halkını davet ediyoruz. Festivalin amacı, adından da anlaşılacağı üzere turizmi canlandırmak, ilçemizin sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleri en iyi şekilde değerlendirerek tanıtımını yapmak. Sportif faaliyetlerle gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya ve onları sağlıklı bir yaşama teşvik etmektir. Bu festivale destek veren başta İlçe Kaymakamımız Sayın Dr. Cahit Çelik´e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Lütfü Savaş´a, Samandağ Belediye Başkanımız Sayın Mithat Nehir´e, sivil toplum kuruluşlarına, odalara , işadamlarımıza, vakıflara, Meydan, Çevlik ve Deniz Sitesindeki işletmeci arkadaşlarımıza, esnafımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Konser, doğa sporları etkinlikleriyle program
Festival programı, 13 Ağustos saat 06.00´da Öğretmenevi´nden Titus tüneline doğa yürüyüşüyle başlayacak ve aynı gün saat 16.00´da futbol ve plaj voleybolu turnuvaları ile devam edecek. Program, 14 ve 15 Ağustos´ta plaj futbolu , plaj voleybolu turnuvaları ve DJ Performans programı ile sürdürülecek. 16 Ağustos´ta yerel sanatçılardan konser ve tiyatro etkinliği, 17 Ağustos´ta 20.30´da Grup Unadikun, saat 22.00´da Grup Melez Konser etkinliklerinin yapılacağı festivalde, 18 Ağustos´ta saat 14.00´da batık gemi civarında sualtı dalışı yapılacak. Aynı gün Saat 20.30´da Sowt el Zerrüb müzik grubu konserini. 22.00´da Sanatçı Çelik konseri takip edecek. Batık gemi civarı sualtı dalış etkinliği 19 Ağustos´da da devam edecek, aynı gün 16.00´da festival alanında rüzgar sörfü gösterisi yapılacak. Saat 17.00´de ise bisiklet yarışçıları Hz. Hızır Makamı önünden start alacak, saat 20.00´da Vaveyla İn konserinin ardından festival etkinlikleri, ödül töreni ve İlyas Yalçıntaş konseri ile tamamlanacak.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00