Turizm Haftasına ´mehteranlı açılış´

İskenderun´daki kutlama, Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı.

GÜNCEL 19.04.2022 15:07:05 0
Turizm Haftasına ´mehteranlı açılış´

İskenderun-Antakya/SES


 İskenderun Turizm Danışma Bürosu ve İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından Atatürk´ün manevi huzuruna çelenk sunduğu törende Mehteran takımı ve HEM Halk Oyunları ekibi gösteri alanda, Türk Hava Kurumu İskenderun Şubesi ve Akdeniz Spor Kulübü yamaç paraşütü sporcuları havada, yelkenciler de denizde gösteri yaptı. Paraşüt atlaşı yapan bir kişinin rüzgar nedeniyle istediği noktaya inemeyip, katılımcıların üzerine doğru iniş yaptı. Turizm üzerine yapılan konuşmalarda, turizm sektörü ve sektördeki gelişmelerin ülkenin sosyal, ekonomik ve kültürel yapısı açısından önemi anlatıldı, ilçedeki turizm potansiyeli olduğunu ifade edildi.
Hatay Valisi Rahmi Doğan, Turizm Haftası kapsamında Kültür ve Turizm Hatay İl Müdürvekili Mahmut Hazırlar ve beraberindeki heyeti kabul etti. Turizm heyetini makamında kabul eden vali Doğan, 'Dört mevsim ayrı güzelliklerin yaşandığı kadim şehir Hatay, gerek kültürü, tarihiyle, gerek denizi, doğasıyla, gerekse de gastronomisiyle kültür ve turizm alanında ülkemizin önde gelen şehirlerinden biridir. Hatay´ın turizmde hak ettiği yere gelebilmesi için Valilik olarak bizlerde; tüm kurumlarımızla işbirliği içerisinde birçok çalışma yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Turizm camiasının haftasını kutlayarak, başarılı ve verimli bir sezon geçirmenizi temenni ediyorum' değerlendirmesinde bulundu. Hazırlar da kabul ve iyi dileklerinden dolayı vali Doğan´a teşekkür etti. Vali Doğan, haftası kapsamındaki mesajında da şu ifadelere yer verdi: 'Binlerce yıllık tarih ve kültür birikimine sahip eşsiz bir şehir olan Hatay, geçmişi geleceğe taşıyan sayısız değerlerin saklandığı bir kültür hazinesidir. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehir Hatay; St. Pierre Kilisesi, Habibi Neccar Camisi, ülkemizin en büyük mozaik sergileme alanına sahip arkeoloji müzesi, mitolojiye konu olan Harbiye Şelaleleri, Amik Ovası´na hayat veren Asi Nehri, Sokullu Külliyesi, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda köprü, medrese, han, hamamları, Samandağ´daki Titus Tüneli, Reyhanlı´daki Açcana Höyüğü, Erzin´de İsos Su Kemerleri Hassa ve Kırıkhan´daki Kayı Boyu mezarları ve daha sayamadığımız birçok tarihi yapılar ile adeta bir açık hava müzesi değerindedir. Hatay Valiliği olarak dünyadaki turizm pastasından daha fazla pay alabilmek ve turizm sektöründe rekabet edebilmenin tek yolunun kültür ve turizm değerlerinin tanıtımının özenli ve etkin bir şekilde yapmaktan geçtiğini biliyor; bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. İlimiz doğal kaplıcaları ile sağlık turizmi, yaz sıcağında denizin keyfini çıkarırken yaz turizmi, aynı gün yaylalarımıza çıkarak serin iklimin tadını çıkarabileceğiniz yayla ve doğa turizmi, aynı cadde üzerinde yan yana olan 3 semavi dinimizin ibadethaneleri ile inanç turizmi açısından zenginliklerle doluyuz.'
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Turizm Fakültesi de Turizm Haftası etkinliği düzenledi. İSTE Mavi Salonda düzenlenen etkinliğe İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İSTE Rektörü Tolga Depci, İskenderun Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Sabahattin Uygun ve öğrenciler de katıldı. Etkinlikte konuşan Uygun, “Çalışmalarıla İskenderun turizmine katkı sunmaya gayret ediyoruz' değerlendirmesini yaparken, İSTE Turizm Fakültesi Dekanvekili Prof. Dr. Mustafa Yüksek de, 'Ülkemiz tarım ve sanayide olduğu kadar turizm alanında da aktif olarak faaliyet gösteren az sayıda ülkeden biri. İSTE olarak hem gastronomi hem de turizm sektöründe ihtiyaç duyulan kalifiye iş gücüne cevap vermek için öğrenciler yetiştiriyoruz. Farklı dönemlerde farklı yönelimler olsa da sektör olarak turizm varlığını sürdürmeye devam edecek. Sektörün her sahasına katkı sunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz' diye konuştu. Rektör Depci de, “İGastronomi mutfağını hayata geçirmemizin ardından, uygulama oteli projemizin de müjdesini vermek istiyorum. Ayrıca dalış turizmini arttırmak için gerekli izinleri de aldık. Sualtı müzemiz için de çalışmalarımız sürüyor.' diye konuştu. Etkinlikte, Doç. Dr. Sait Doğan ve Doç. Dr. Hasan Cinnioğlu, ‘Turizmde güncel sorunlar ve yönelimler´ ve ‘Covid 19 sürecinde turizm işletmelerinde liderlik´ konularında sunum yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19