Turizmciler öğrencilerle buluştu

Turizmciler öğrencilerle buluştu

GÜNCEL 1.01.2019 14:08:34 0
Turizmciler öğrencilerle buluştu

Orhan Yıldız/İskenderun


İSTE´nin uyguladığı; ‘İş Dünyası ile Entegrasyon´ programına katılacak öğrencileri bilgilendirmek ve belirlemek amacıyla, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen ve Antalya´da yapılacak “Sektörle buluşma ve kariyer” etkinliğinin ön toplantısı İSTE´de düzenlendi.
Etkinlik, Antalya Belek´te faaliyet gösteren Calista Luxury Resort Hotel yöneticilerinin katılımıyla İskenderun Teknik Üniversitesinde gerçekleşti.
İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Murat Yurtlu, üniversitenin geliştirdiği “İş Dünyası ile Entegrasyon” programı´nın kısa sürede turizm sektörü tarafından da benimsenmesi gurur kaynağı olduğuğunu ifade etti ve İDE programı ile İSTE mezunlarının turizm sektöründe tercih edilirliğinin arttığını söyledi. İskenderun Teknik Üniversitesinde (İSTE) düzenlenen etkinlikte, Calista Luxury Resort Hotel İnsan Kaynakları Müdürü Özgül Ekmekçi, mutfak şefi Sercan Erdoğan ve F&B müdür yardımcısı Hayri Kayhan da sunum yaptı. Ekmekçi, 'Turizm sektöründe eğitimli, kalifiye personel çalıştırma elzem oldu. Turizm alanında ülkemizdeki gelişmeler umut verdi ve sektörün üniversiteler ile işbirliğine ihtiyaç duydu. Üniversite eğitimini tamamlamak üzere olan yönetici adayı son sınıf öğrencilerinin sektöre kazandırılmasında İSTE´nin İDE programı çok faydalı oldu' değerlendirmesini yaptı.
Etkinlikte, katılım şartlarını taşıyan son sınıf öğrencileri ile İDE programına katılım ve mezuniyet sonrası kariyer fırsatlarının yanı sıra, kısa dönem staj imkânları hakkında yüz yüze görüşmeler yapıldı. Görüşmeler sonrası derslerini bitiren ve son dönemlerini sahada Calista Luxury Resort Hotel´de çalışarak geçirmeye hak kazanan İSTE-TİVOYO öğrencileri de belirlendi.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57