Türk-İş, 1 Mayıs´ı Hatay´da kutlayacak

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), 1 Mayıs İşçi Bayramını Hatay´da kutlayacak. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, 1 Mayıs´ın Hatay´da kutlanma gerekçesini Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin´e düzenlediği Zeytin Dal?

GÜNCEL 24.04.2018 10:29:03 0
Türk-İş, 1 Mayıs´ı Hatay´da kutlayacak

İskenderun/SES

 1 Mayıs, Antakya´da İtfaiye Meydanında kutlanacak. Vatan Partisi de 1 Mayıs kutlamasına destek verdi. Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, Türk-İş´in, 1 Mayıs Bayramının Hatay´da kutlama kararına sevindiklerini ifade etti. 1 Mayıs´ın yapılacağı yerde yaptığı basın açıklamasıyla, halkı bayrama katılmaya çağıran Yıldırım, 1 Mayıs kutlaması için çalışmalara başladıklarını, afiş, bildiri çalışmalar yaptıklarını belirtti. Yıldırım, 'Zeytin Dalı Hareketinde teröre karşı mücadele eden, ülkemizin güvenliğini sağlamaya çalışan, mehmetçiğimize selam gönderiyoruz. Türk-İş Konfederasyonunda teröre karşı yürütülen operasyonlarda da Hatay´da mehmetçiğe selam gönderecek olması, 1 Mayıs´ı Hatay´da kutlayacak olması çok anlamlıdır. Biz de Türk-İş´i destekliyoruz. Antakya İtfaiye Meydanındaki kutlamaya parti olarak katılacak ve destek vereceğiz' dedi.
1 Mayıs Salı günü partisinin Antakya´daki il binası önünde saat 10.00.da toplanıp, itfaiye meydanına gideceklerini ifade eden Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, 'İşçilerimizle, emekçilerimizle dayanışma içinde olacağız. Hatay ve bölge halkını da bu mitinge katılmaya davet ediyorum. Bu önemli günde Türk-İş Konfederasyonun yanında olmaya çağırıyorum. 15 yıllık AKP Hükümeti döneminde ne yazık ki, satılmayan, özelleştirilmeyen bir kurum kalmamıştır. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ile bunları tekrar yaşadık. Vatan Partisi olarak, işçi sınıfının yürüttüğü mücadelenin içinde bulunduk, destekledik, mücadelenin örgütlenmesinde önemli çalışmalar yaptık. İşçi sınıfı adına ciddi kazanımlarımız olmuştur. 1 Mayıs´ta da yine işçi sınıfı mücadelesini yükseltmek için işçimizin, emekçi ve köylümüzün yanında olacağız. Bu konuda kararlıyız, işçiyi, köylüyü ve emekçinin iktidarı için mücadele edeceğiz. Durmadan, yorulmadan işçimizin, köylümüzün iktidarı için çalışacağız. 15 yıllık borçlanma ekonomisi iflas etmiştir. Artık ekonominin bu şekilde sürdürülmesi mümkün değildir. İşçimiz, emekçimiz, köylümüz, esnafımız ve girişimcimiz sıkıntı içindedir. Bu sorunlardan çıkmanın bir tek yolu vardır. O da üretim ekonomisine hızla geçmektir. Bu programı Türkiye´de savunan tek parti vatan partisidir. İşçinin, emekçinin sorunlarının çözülebilmesi için vatan partisinin ve programının iktidar olması gerekmektedir. Bu darbe seçimini fabrikaları özelleştirilerek, kaynak yarattılar' diye konuştu.
2011´de Suriye´de çıkan savaşın Hatay´ı ekonomik ve huzur açısından etkilediğini anlatan Yıldırım, '2011´den bu yana Suriye, Irak, İran ve Rusya ile Türkiye´nin ilişkilerinin düzeltilmesi için çalıştık. Çalışmalarımız sonucunda Türkiye, Rusya ve İran´la işbirliği yapma noktasına gelmiştir. Bu ilişki Suriye ile taçlandırılmalı. Böyle bir şey, ekonomisinin gelişmesi ve huzurunun sağlanması için teröre karşı yapılacak askeri işbirliğine dönüştürülmelidir. Sınır kapılarının açılması, Suriye ile ticaretin geliştirilmesi de bu işbirliğine bağlıdır. Ancak bakıyoruz ki Türkiye, Amerika´nın, İngiltere´nin, Fransa ve İsrail´in attığı füzelere selam çakıyor. Rusya, İran ve Irak´la geliştirdiğimiz ilişkileri bir füze ile toprağa gömüyor. Böyle bir iktidarın Türkiye´nin geleceğini inşa edebilmesi, Türkiye´nin bu günkü bulunduğu sıkıntılardan ve sorunlardan kurtarabilmesi mümkün değil. Vatan Partisi olarak, halkın sorunlarının çözülmesi için yetki istiyoruz. 24 Haziran seçimlerinde bize yetkiyi verin, köylümüzü, işçimizi, milli sanayicimizi iktidara taşıyalım ve sorunlarını çözelim' diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00