Türk Sağlık-Sen: Kadrolu çalışma modeli benimsenmeli

Türk Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı Hayrettin Şahin, taşerona kadro düzenlemenin olumlu olduğunu ama kamuda kadro hakkından hiç kimsenin mahrum bırakılmaması gerektiğini belirtti.

19.12.2017 10:07:13 0
Türk Sağlık-Sen: Kadrolu çalışma modeli benimsenmeli

 

Şahin, 'Taşeron konusunda bir adım atılması önemlidir. Henüz bir taslak ortaya çıkmadı. Taslak ortaya çıkmayınca nasıl şekilleneceği de tam belli değil. Kamuda çalışan 450 bin taşeron var. Belediyelerde çalışanları da düşünürsek 900 bin taşeron kadroya alınıyor. Fakat göz ardı edilen çalışanlar var. Kamu dışı aile sağlığı çalışanları ile vekil ebe hemşirelerde sözleşmeli çalışıyorlar. Bunlarda kadroya alınmalıydı. Şehir hastanelerindeki taşeron çalışanlar bunun kapsamına girecek mi? Bu konuda soru işaretleri var. Buralarda kamu özel ortaklığı sistemi var. Taşeron çalışanlar orada ki şirket tarafından bir alt taşerona verilmiş. Bunlar ne olacak? Aile hekimliklerinde çalışan tıbbi sekreterler var. Bize göre artık kamu farklı çalışma sistemini terk etmeli ve sadece kadrolu çalışmayı benimsemelidir?' açıklamasını yaptı.

´Büyümeden pay istiyoruz´
Türkiye´nin yüzde 11 büyüdüğünü ve bundan kamu çalışanlarına pay verilmesi gerektiğini belirten ifade eden Şahin, yazılı değerlendirmesinde şunlara yer verdi: 'Yüzde 11.1´lik büyüme bizi sevindirir. Üretim artıyor da büyüyorsak, bu güzel bir şey. Ama memurların alım gücünde bir artış var mı derseniz, bu yok. Her geçen gün kamu çalışanları kayıpta. Onun için toplu sözleşmede, ´büyüme var biz de pay istiyoruz´ dedik. Eenflasyon kayıplarında bile kamu çalışanlarının mağdur edildi. Bugün için büyümeyi bile bir kenara bırakalım şu anda enflasyon yüzde 12. Bizim aldığımız ücretlerde ortada. 2018 yılı için alacağımız ise yüzde 4+3.5. Yıl bitince enflasyon farkı alıyoruz. Böyle olmamalı. Onun için gerçekleşen enflasyon üzerinden toplu sözleşme yapılmasını istiyoruz. Biz bunu istedik ama yapılmadı. Tahmini enflasyon üzerinden yapılıyor ama o da hiçbir zaman tutmuyor. Böyle olunca da sürekli çalışanlar kaybediyor. Bunun telafisi lazım ve büyümeden mutlaka kamu çalışanlarına pay verilmelidir.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22