“Türkiye 7 Haziran ruhunu yaşıyor”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, HDP´nin 24 Haziran 2018 seçimlerinin anahtarını oluşturduğunu, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ise ikinci tura kalacağını ve sonucu HDP oylarının belirleyeceğini belirtti.

SİYASET 16.05.2018 11:23:22 0
“Türkiye 7 Haziran ruhunu yaşıyor”

Sadet Berkyürek/İskenderun

 Birlik, “Bugün 7 Haziran ruhunu görüyorum. Artık yeter deniliyor. İnsanlar sessiz, ama net olarak dur diyecekler, buna inanıyorum” dedi.
24 Haziran seçimlerine yönelik Hatay´da meslek ve sivil toplum kuruluş ziyaretleri de gerçekleştirmek ve seçime yönelik çalışma programı kapsamında dün çalışmalarını İskenderun´da sürdüren Milletvekili Birlik il - ilçe yöneticileri ve milletvekili aday adaylarıyla birlikte gazetemizi ziyaret etti. Seçim sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede 24 Haziran seçimine yönelik umut taşıdığını söyledi. 7 Haziran seçim dönemindeki heyecanın yaşandığını kaydeden Birlik, “Umutluyum. Cesareti, bilinci, fedakarlığı gördüm ve bu halkın ülkeyi değiştireceğini düşünüyorum. Buna inanıyorum ve artık halk farklı. Bugün 7 haziran ruhunu görüyorum. artık yeter deniliyor. İnsanlar sessiz ama net olarak dur diyecekler, buna inanıyorum” diye konuştu.

“Sorunları birlikte aşabiliriz”
Milletvekili aday adayları Gülüzar Işık, Hülya Kavuk, Kerem Nalbant´ın eşlik ettiği ziyarette toplumun bir kısmının televizyonların söylediği şeylerle tanıklık etmesine karşın ekranlardan farklı şeylerin yaşanıyor ve bunu halkın bildiğini kaydeden Bildik, “Birlikte yaşamla ülkenin sorunlarını aşabiliriz ve birçok şeyi başarabiliriz.
haklılıktan yana olan halk kazanacak. Biz bunun mücadelesini veriyoruz ve ´dur´ diyeceğiz. Bu hepimizin kazancına olacak” ifadesini belirtti.

“Sandıklara sahip çıkılacak´
Seçim güvenliğine, bu dönemde de sandıklara sahip çıkmanın önemine işaret eden Birlik, sandıklara sahip çıkılacağını, iktidarın hileye başvurmak istese bile sandığa sahip çıkılmasının istenilen sonuçları engelleyebileceğini vurguladı. 1 Kasım´da Doğu Anadolu ve Güneydoğu´dan göçlere ve baskılara karşın partisinin oyunu koruduğunu, bu seçimde de oy oranını arttıracağını da sözlerine ekleyen Birlik, “Bugün 7 Haziran ruhunu görüyorum. Artık yeter deniliyor. İnsanlar sessiz ama net olarak dur diyecekler, buna inanıyorum. Seçim demokratik olmayacak belki, hileyi deneyecekler. Referandumda da o sonucun çıkmadığını, hayırın çıktığını çok iyi biliyoruz. Ancak zorlu mücadelede emek ve birliktelik kazanacak. Baraj sorunumuz yok. Yüzde 15-20 arasında oy alacağımızı düşünüyorum. Ama belki müdahalelerle bu oran biraz aşağıya çekilmeye çalışacaklardır. Bu nedenle sandık güvenliği önemli” değerlendirmesinde bulundu.
İktidarın halklar arasında uçurum yaratmak istediğini de sözlerine ekleyen Birlik, şunları kaydetti: “Türkiye, her alanda uçurumun kenarında artık. Bu tabloda İstanbul´a verilen zarar neyse, Şırnak´a da aynı zarar veriliyor, verilecek.
Bu ateş hepimizi yakıyor. Ama hala geç değil. Halklar biraraya geldiği gün, muazzam güç olduğunu 7 Haziran´da gördük.”


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29