Türkiye Drone Şampiyonası

Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Drone Yarışçıları Spor Kulübü Derneği işbirliğiyle düzenlenen Türkiye Drone Şampiyonası 2. Etabı hafta sonu Arsuz´da yapıldı.

16.10.2017 10:39:32 0
Türkiye Drone Şampiyonası

Burak Milli/Arsuz

Arsuz´daki Gençlik Kampı´nda düzenlenen şampiyonaya Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, İlçe Jandarma Komutanlığıvekili Tahir Şensoy ile bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Ülkenin farklı kentlerinden Arsuz´a gelen 40 drone sporcusu dereceye girmek için iki gün süren yarışlarda mücadele etti.
Ülkemizde resmi olarak ilk defa yapılan Türkiye Drone Şampiyonası´nın Arsuz´da gerçekleştirilmesinden memnuniyet dulyduğunu ifade eden Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz´un adının artık ´Festivaller Şehri´ olarak anılacağını söyledi. Arsuz´un önündeki sezonlarının çok canlı geçeceğini ifade eden kaymakam Sarı, kentte bu tür organizasyonların artacağını ve şehrin daha aktif bir yapıya dönüşeceğini belirtti. Şampiyonayı önemsediklerini anlatan kaymakam Sarı, drone diye bilinen İnsansız hava araçlarının önümüzdeki dönemde ve çok yakın gelecekte önemli bir ihtiyaç ve araca dönüşeceğini de kaydetti. Türkiye´nin 4 bir yanından pilotların bu yarışmaya katıldığını ifade eden Sarı, seçilecek pilotların Türkiye´yi uluslararası arenada temsil edeceğini kaydetti.
Arsuz Belediye Başkanı Culha da, Arsuz´u festivaller kenti yapma yolunda ilerlediklerini, Arsuz için hedeflerin yüksek olduğunu ve bu evrede kaymakam Sarı´nın da aktif bir rol oynadığını belirtti.
3+1 etaptan oluşan yarışmaların ilk etabı İstanbul Caddebostan´da yapılmıştı. Şampiyonanın 2. etabı ise Arsuz´da gerçekleştirildi. Şampiyonanın lk gününde pilotlar sıralama turları yaparken, finaller ise dün gerçekleştirildi.
Drone Yarışçıları Spor Kulübü Derneği Başkanı Göksel Kervancı, dronların 190 kilometre hıza kadar çıktıklarını belirtti. Drone sporcusu olmak için yaş aralığı olmadığını anımsatan Kervancı, 'Türkiye Hava Sporları Federasyonu talimatlarına göre turnuvada dereceye girenler milli sporcu olacak. Bu sporcular ülkemizi yurt dışında yapılacak dron yarışlarında temsil edecek' dedi.


Anahtar Kelimeler: Türkiye Drone Şampiyonası

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29