“Türkiye liyakat ve laiklik üzerinde yükselebilecektir”

Güçler ayrılığı, laiklik, sosyal hukuk devleti, hukukun üstünlüğü, adil yargılanma hakkı ve insan haklarının, Atatürk´ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti´nin temel harçları olduğunu belirten CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “D

6.09.2017 11:13:11 0
“Türkiye liyakat ve laiklik üzerinde yükselebilecektir”

 Türkiye Cumhuriyeti, ‘liyakat ve laiklik´ ayakları üzerinde yükselebilecektir. Bu temel esaslardan sapıldığında ülkemizin gireceği çıkmaz sokağı, 15 Temmuz Darbe girişimi ile en somut şekilde yaşadık” dedi.

2017-2018 Adli Yılı´nın başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ‘Alnı secdeye değen herkesi vatansever´ kabul ederek, başta yargı olmak üzere orduda, valilik, kaymakamlık, Emniyet ve devletin üst düzey organlarına taşımasının bedelinin ödendiğini savundu.

 

‘Yeni FETÖ´ler´ yaratılacak´ uyarısı
Dudu, halen birçok tarikatın bakanlıklarda, devletin üst düzey kadrolarında yuvalandığını, kadrolaştığını, büyüdüğünü üzülerek gördüklerini kaydettiğini mesajında, iktidarın ders alamadığı, tarikatların yarattığı tehlikeleri halen göremediği, onları “sivil toplum kuruluşu” gibi algılayarak normalleştirdiği eleştirisinde bulunarak, bu anlayışın ‘yeni FETÖ´ler yaratacağı´ uyarısında bulundu.
Dudu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Parlamento´nun ve Anayasa Mahkemesi´nin devre dışı bırakılması, mühürsüz pusulalarla Başkanlık Sistemine geçilmesi, vatandaşın gerçek iradesinin sandığa yansıtılmaması, masum insanların cezaevine atılması ya da mesleğinden çıkarılması nedeniyle Türkiye´de yaşanan adalet sancısını İstanbul´a yürüyerek Adalet Yürüyüşü ile duyurduk. On binlerce vatandaşımızın destek verdiği yürüyüş, İstanbul Maltepe Mitingi´nde, milyonların katılımı ile adalet çığlığına dönüşmüştür. Adaletin olmadığı bir toplumun nefes alması mümkün değildir. Halkımızın adalet çığlığına sağır kalanlar, kendi kazdıkları kuyuya düşecektir. Liyakatı esas alan, hukukun üstünlüğüne dayanan, laik sistemi kurumsallaştıran, her türlü cemaat ve tarikatı devlet kadrolarından temizleyen yeni bir başlangıca ihtiyacımız var. CHP iktidarında, AKP´nin yarattığı toplumsal ve hukuksal kirlenme; adaletle temizlenecektir. Liyakat, laiklik, güçler ayrılığı ve hukukun üstünlüğü Atatürk´ün hedeflediği Türkiye idealidir.”

 

Dingil´den ‘adli yıl´ kutlaması

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti prensiplerinin temel ilke kabul edildiği ülkemizde adalet hizmetinin hızlı ve tarafsız bir şekilde tesis edilmesi için fedakârca çalışan yargı mensuplarımız, toplumumuzun huzur ve refahı için son derece önemli bir görev ifa etmektedirler” dedi.
Yeni Adli yıl dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada Başkan Dingil, “Yeni başlayan adli yılda devletimiz ve milletimizin en büyük güvencelerinden biri olan yargı erkimizin, insanlarımıza adalet, barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Yargı organları ve mensuplarının, hukuk devleti prensibinden ödün vermeden, çalışmalarını sürdürmeleri hepimiz için güven vesilesidir. Bu düşüncelerle; adaletin tesisi için fedakârca görev yapan başta hâkim, savcı ve avukatlarımız olmak üzere adalet sistemimiz içerisinde görev yapan tüm yargı çalışanlarımıza görevlerinde başarılar diliyor, görevi başında şehit olan yargı mensuplarımızı rahmetle yâd ediyor, yeni adli yılın ülkemize, milletimize ve yargı mensuplarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadesini belirtti.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00