Türkiye soruyor: Yeterli desteği alabildi mi?

Türkiye´nin ‘kadına şiddetin yüzü´ olarak tanıdığı Berfin Özek, yüzüne kezzap atan erkek ile evlendi. Berfin Özek´in evliliği şiddet mağduru kadınlara desteklerin yeterliliğini de tartışmaya açtı.

GÜNCEL 12.12.2021 19:02:39 0
Türkiye soruyor: Yeterli desteği alabildi mi?

2 yıl önce asitli saldırısı sonucu yüzünden yaralanmasına neden olan eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik ile evlenen Berfin Özek´in evliliği kamuoyunda tartışmalı karşılandı, ‘şiddet mağduru kadınların yaşam mücadelesinde sosyal ve psikolojik sorunlara, yaşadığı örselenme ve sarsıntıya desteğin yetersizliklere de dikkat çekildi.

İskenderun´da yaşayan 21 yaşındaki Berfin Özek, 2 yıl önce asitli saldırısı sonucu yüzünden yaralanmasına neden olan eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik ile Hatay´ın Kumlu Belediyesi´nde evlendi.

Buluttepe Mahallesi´nde 15 Ocak 2019´da dershaneden evine gittiği sırada erkek arkadaşı tarafından yüzüne asit dökülen Berfin Özek, bu saldırıda bir gözünü kaybetti ve yüzünün büyük bölümü yandı.

Olayla ilgili gözaltına alınan arkadaşı Casim Ozan Çeltik, tutuklanarak cezaevine gönderildi. İskenderun Kadın Platformu´nun hukuki desteğin yanısıra Türkiye´de desteğin de yolunu açarak yakın destek verdiği Berfin Özek, 2020 yılı Nisan ayında, davanın görüldüğü İskenderun 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´ne dilekçe vererek Casim Ozan Çeltik hakkındaki şikayetini geri almış, davayı başından itibaren takip eden avukatlarını azletmişti. Ancak daha sonra verdiği karardan pişman olduğunu ifade ederek, o dönem büyük bir travma içerisinde olduğunu kaydetmişti.

Pandemi tahliyesinden yararlanan Casim Ozan Çeltik ile barışan Berfin Özek´in ellerinde evlilik cüzdanı ile gülerek verdikleri fotoğraflar, önce sosyal medyada paylaşıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57