'Türkiye yönetilmemekte, savrulmaktadır'

CHP Hatay İl Başkanvekili Erdal Karataş, ekonomide hatalı politikaların izlendiğini ifade etti.

SİYASET 29.08.2020 09:46:29 0

Antakya/SES

 Ekonomide izlenen hatalı politikalar ve iktidarın kurduğu düzenin sonucunda çıkan buhranın faturasının vatandaşın sırtına yüklendiğini ifade eden Karataş, parti binasında düzenlediği basın toplantısında 'Bu yükü en çok omuzlayan kesimlerden biri de kuşkusuz çiftçiler, hayvancılıkla geçinen yurttaşlardır. Gübre, ilaç, tohum, mazot giderleri hızla artarken, çiftçi yeterince desteklenmemiş; hatta tarım ürünü ithalatı kolaylaştırılarak üretici, ürün fiyatıyla girdi fiyatı arasında sıkıştırılmıştır' diye konuştu.
Son 14 yılda, devletin çiftçiye Tarım Kanunu gereği ödemesi gereken 175 milyar desteğin ödenmediğini ifade eden Karataş, şu açıklamayı yaptı: 'Devletin her bir çiftçi ailesine 80 bin 754 lira borçlu olduğu anlamına gelir. Son birkaç yıldır hasat zamanı açılan ithalat kaplarıyla çiftçilnin malının değeri pula dönmüştür. Hükümetinin, Venezuela´dan bazı tarım ürünlerinin ve peynir çeşitlerinin vergisiz ithalatına ilişkin son kararı da iktidarın çiftçi karşıtı uygulamalarının devamıdır. 200´e yakın peynir çeşidi zenginliğiyle adeta bir peynir cenneti olan, dünya genelinde peynir üretiminde ilk onun içerisindeki ülkemiz yerine; inek sütü üretiminde onuncu, koyun sütü üretiminde ikinci, keçi sütü üretiminde sekizinci, manda sütü üretiminde dokuzuncu sırada olan ülkemiz yerine Venezuela tercih edilerek, ne kadar yerli ve milli olduklarını bir kez daha göstermişlerdir. Son kararla Türkiye, Venezuela´dan peyniri vergisiz ithal edecek. Trakya´daki, Ezine´deki, Kars´taki peynir üreticileri dururken, Türkiye´deki çiğ süt üreticisi yerine, Venezuela´nın üreticisine destek vermekte, yabancı üretici için yeni imkân sağlanmaktadır. Türkiye´de yerel seçimlerden önce 25 kuruşa çıkarılan süt destekleri, seçimler sonrasında 10 kuruşa indirilmiş, ardından da 15 kuruşa çıkarılmıştır. Girdi fiyatları sürekli artarken, artırılması gereken destek, süt üreticisinin cebinden kepçeyle alınmış, sonra damlalıkla ancak bir kısmı geri verilmiştir. Bir başka karar ile Venezuela´dan vergisiz ayçiçeği ithalatının da kapısı aralanmıştır. Hükümet, Venezuela´dan vergisiz ayçiçeği ithalatının da önü açmıştır. Öyle görünmektedir ki ülke, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dünyada ayçiçeği ithalatında birinci olacak. Yönetimin artık ülkeyi yönetme kabiliyetinin kalmadığı ortadır. Türkiye yönetilmemekte, savrulmaktadır.'
partisinin, milletin derdini çözmeye kararlı ehil bir kadro, doğru bir ekonomi programı, hukuk devleti ve kuvvetler ayrılığını güçlendiren çağdaş bir parlamenter demokrasi ve güçlü bir sosyal devlet anlayışıyla tüm sorunların üstesinden geleceğini ifade eden Karataş, 'Milletimiz, kendisinden kopanlara, sesini duymayanlara, halini görmeyenlere, kendisi yarın yiyeceği ekmeğin hesabını yaparken, vatandaşın parasıyla keyif çatanlara ilk fırsatta gereken yanıtı verecektir' görüşünü ifade etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57