'Türkiye´nin rolü doğabilecek bir dünya savaşını önleme noktasında'

Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” programı kapsamında Antakya´da düzenlenen Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan´ın Anadolu Mektebi Hatay öğretmen ve öğrencileriyle yaptığı söyleşisine ka

EĞITIM 30.03.2022 17:49:52 0

Antakya/SES

 Hatay Valiliği Meclis Kültür ve Sanat Merkezi´nde düzenlenen söyleşiye Hatay İl Milli Eğitim Müdürvekili Mesut Çerko ile öğretmen ve öğrenciler de katıldı.
Söyleşinin açılışında konuşan Hatay İl Milli Eğitim Müdürvekili Çerko, 'Anadolu Mektebi, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ile Anadolu Mektebi Komisyonunun yaptığı protokol ile ortaokul ve ortaöğretim okullarında uygulanan Türk Edebiyatından önemli yazar ve şairlerinin tüm eserlerinin okunarak değerlendirme yazıları yazılması ve hazırlanan panel metinlerinin bir topluluk karşısında anlatılmasına dayanan bir projedir. Ortaokullarda proje kapsamında gönüllü öğrencilerin okudukları her kitap hakkında birer çalışma yapması ve yapılan çalışmaların değerlendirilip sunulması esas alınırken, liselerde ise yazarın belirlenen tüm kitapların okunması, her kitap hakkında bir değerlendirme yazısının yazılması, okumalar tamamlandıktan sonra öğretmen nezaretinde öğrencilerin belirledikleri konuda bir metin hazırlayıp sunması şeklinde uygulanmaktadır. Anadolu Mektebi Yazar Okuma Programı, ilde 2019 yılı Şubat ayında başlamıştır ve liselerde 215 öğrenci, ortaokullarda ise 254 öğrenci okuma programına devam etmektedir. Bugüne kadar liselerde 29 panelde 120 panelistimiz sunumları, ortaokullarda ise 75 öğrencinin çalışması sergilenmiştir. İlde birçok ortaöğretim ve ortaokul düzeyinde ki okullarımız program dahilinde okumalarına devam etmektedir' dedi. Cemil Meriç´in ‘Yemin ederim ki, dünyanın bütün toprakları bir tek insanın kanını akıtmaya değmez´ sözüyle konuşmasına başlayan Piri Reis Üniversitesi Rektörü Erdoğan da, 'Son bir-iki aydır, ekonomi, denizcilik, piyasalar hepsi Ukranya-Rusya ile ilgili ana gündemimiz belli ve bu konuda çözüm üretmeye çalışan Türkiye var. Umarım başarılı olur. Türkiye´nin rolü doğabilecek bir dünya savaşını önleme noktasında. Son dönemde valilik çok önemli bir girişimle sizleri okumaya yönelik motivasyonunuzu arttırmak konusunda her türlü desteği veriyor ve bunun için programlar silsilesi yapmış, kıymetini ileride daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum' dedi. Etkinlikte, Hatay İl Milli Eğitim Müdürvekili Çerko, söyleşide konuşan Prof. Dr. Erdoğan´a plaket verdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04