Türkoğlu MKYK´da, Özel disiplinde

Adalet ve Kalkınma Partisi Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk kongresi Ankara´da yapıldı.

25.08.2018 09:15:59 0
Türkoğlu MKYK´da, Özel disiplinde

Akın Bodur/İskenderun

 Ankara Arena Spor Salonunda toplanan 6. Olağan Büyük Kongrede Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu da partinin 50+1 üyeli yeni Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeleri arasında yeraldı. Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da kurultayda MKYK´nın 11. sıradan yedek üyeliğine getirildi.
Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel de 11 üyeli AKP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi seçildi.
Hatay il ve ilçe yönetimleri ile belediye başkanlarının da katıldığı Ankara´daki kongre salonunda ‘Kararlı bu dava, Türkiye´den dünyaya kısık seslerin sesi olmaya´, ´Biz milletimize efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik´, ´Millet bir, hedef bir´, ´İşimiz hizmet, gücümüz millet´, ´Değişim yenilenerek devam ediyor´ yazılı afişler yer aldı.
Hatay eski Milletvekili Fevzi Şanverdi´nin AKP MKYK üyeliği sona erirken yerine Hatay´dan Hatay Milletvekililği üçüncü dönemde olarak devam eden Hacı Bayram Türkoğlu getirildi. Hatay Milletvekili ve AKP MKYK üyesi Türkoğlu, partisinin ´A takımı´na girmiş oldu.
Partisinin 6. olağan büyük kongresinin 'Millet bir, hedef bir' sloganıyla başkentteki Ankara Spor Salonunda gerçekleştirildiğini ifade eden Hatay Milletvekili Türkoğlu, sosyal medyadan yaptığı değerlendirmede şunlara yer verdi: 'AK Parti 6. olağan genel kurulunda MKYK asil üyeliğine seçilmiş bulunmaktayım. Şahsımı AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu asil üyeliğine lâyık gören başta liderimiz, başkan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm delegelerimize, AK Parti Merkez Teşkilatı ve AK Parti Hatay il teşkilâtımıza en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Şüphesiz ki alemlerin rabbi İstemezse; daldaki yaprak dahi kıpırdamaz. Milletimizin hadimi/hizmetkârı olma lütfunu bize bahşeden yüce Mevla´ya hamd-u senalar ediyorum. Hizmetlerin en güzeline lâyık olan böylesi aziz bir milletin hizmetkârı bulunmaktan, şanlı mazisinde 16 imparatorluk, 257 devlet kurmuş kutlu ecdadın evladı olmaktan onur duyuyorum, şeref duyuyorum. AK kadrolarımızla el birliği, güç birliği ve gönül birliği içinde 2023, 2053 ve 2071 vizyonuyla geleceğin büyük Türkiye´sini 80 milyon vatandaşımızla omuz omuza birlikte inşa ve ihya edeceğiz..'

'İstişare zeminini muhafaza edeceğiz'
Milletvekili Türkoğlu, Hatay´dan MKYK yedek üyeliğine seçilen AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ile AKP Genel merkez Disiplin Kurulu üyeliğine seçilen AKP Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel´i de kutladı. Türkoğlu, “6. olağan büyük kongremizde yeniden genel başkanlığa beçilen dünya liderimiz, devlet başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı, Merkez Disiplin Kurulu Üyeliğine Seçilen AK Parti Hatay Milletvekilimiz Abdülkadir Özel kardeşimi, MKYK yedek üyeliğine seçilen AK Parti Hatay Milletvekilimiz Hüseyin Yayman kardeşimi ve MKYK´ya AK Parti Ggnel merkez yönetimlerine seçilen tüm dava arkadaşlarımı hassaten tebrik ediyorum. AK Parti genel merkezde artık Hatay daha çok konuşulacak, Hatay daha fazla ses getirecek. Hatay´ımızın gören gözü, duyan kulağı, konuşan dili, uzanan eli ve çarpan nabzı olacağız. Üzerimizdeki yük ve sorumluluğun Kaf Dağı kadar ağır olduğu idrakiyle gece/gündüz demeksizin çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız. Kıymetli hemşerilerimiz ve aziz milletimizle istişare zeminini her daim muhafaza edeceğiz. En güçlü konvansiyonel silahlara dahi galebe çalacak güç, aziz milletimizin duasıdır ve biz o dualara talibiyiz. Rabbim; Kıymetli hemşerilerimize ve aziz milletimize bizleri mahcup etmesin. Durmak yok, yola devam.'

Yazılı açıklama: Gazi vekil, A takımında
Milletvekili Türkoğlu adına yapılan yazılı açıklamada da, Türkoğlu´nun, 15 Temmuz gazisi olduğu ifade edilerek, '15 Temmuz hain FETÖ darbesinde eşi ve kızıyla birlikte TBMM Dikmen kapı girişinde F-16´dan atılan bomba ve Skorksy helikopterlerden sıkılan kurşunlar neticesinde yaralanan Türkoğlu, başkan Erdoğan´ın A takımına girdi' ifadesine yer verildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23