“Tütün üreticisi kooperatifleşmeli”

Hatay´da tütün üreticilerinin kooperatifleşmesinin teşvik edilerek ve devlet desteği yapılarak ailelerin geçimlerini sağlayacak kadar tütün ekiminin önünün açılması, kooperatifler aracılığıyla veya kooperatiflerin bilgisi dâhilinde

17.11.2017 18:44:34 0
“Tütün üreticisi kooperatifleşmeli”

MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, tütün ithalatına imkân sağlayan hükümlerin yerli tütün üreticileri aleyhine sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekerek, TBMM´de görüşülen yasa tasarısında tütün ithalatını kolaylaştıran hükümlerin çıkarılmasını, bunun yerine yurt içinde yerli tütün üretiminin ve yerli tütün işletmelerinin arttırılmasını teşvik edecek tedbirlerin alınmasını önerdi.

502 sıra sayılı Kanun Tasarısı´nın 64´üncü maddesi üzerinde Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz alarak konuşan MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, yasa dışı tütün ve tütün mamullerini satanlara ve bulunduranlara adli ve idari cezaların verilmesine yönelik yapılacak düzenlemeleri değerlendirdi. Ahrazoğlu, 8´inci maddede yapılan düzenlemeyle ise ticari amaç olmaksızın kendi ürettiği ürünleri kullanarak 50 kilogramı aşmayan sarmalık kıyılmış tütün elde edenlerin veya 350 litreyi aşmayan fermente alkollü içki imal edenlerin hapis cezalarının kaldırılmasının ve ‘şahsi tüketimi için´ ibaresi konularak ceza verilmemesinin yolunun açıldığını savundu.

Tütün ve mamullerinin üretiminde yaşanan sorunlar kadar, sigara kaçakçılığı konusunda da Türkiye´nin önemli tedbirler alması gerektiğini de vurguladığı konuşmasında Milletvekili Ahrazoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının raporlarında ekonomiye büyük darbe vuran sigara kaçakçılığına dikkat çekilerek, terör örgütlerinin önemli kazançları arasında gösterilen sigara kaçakçılığının son yıllarda ciddi artışları olduğu belirtilmektedir. Kaçakçılık, ülkemizi ekonomik ve sosyal yönden olumsuz etkileyen, aynı zamanda terör ve suç örgütlerinin faaliyetlerini sürdürebilmek için finansal destek sağladığı çok boyutlu, çok aktörlü ve değişken bir süreçtir. Ülkemizde tütün mamulleri üzerindeki vergilerin yüksek oluşu, buna bağlı olarak fiyatların komşu ülkelere oranla yüksek olması kaçakçılığı teşvik etmektedir. Kaçak sigaradan hem Türk ekonomisi hem de devlete vergisini ödeyen esnaf zarar görmektedir.”

 


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00