“Ücretleri kesildi, giderleri sürüyor”

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur özel anaokullarının sorunlarını verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

EĞITIM 16.04.2020 12:40:16 0
“Ücretleri kesildi, giderleri sürüyor”

Covid-19 salgını nedeniyle eğitim-öğretime ara verilmesiyle birlikte sayıları 4 bine yaklaşan özel anaokullarının da süreçten etkilendiğini belirten Milletvekili Güzelmansur, “Özel anaokullarına ihtiyaç duydukları zaruri destekler verilmediği takdirde bu kurumların çoğu salgın bitse dahi faaliyete geçemeyecek duruma gelecektir” dedi.

Kapanmalarıyla birlikte özel anaokullarının tek geliri olan öğrenci eğitim ücretleri kesildi, buna karşılık tüm giderleri devam ettiğini hazırlatan ve bugüne kadar alınan ekonomik tedbirlerin özel anaokullarını kapsamadığını kaydeden Güzelmansur, önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Özel anaokullarının öğretmen-personel maaşları, kiraları, faturaları ödenmeyi bekliyor. Şimdiye kadar açıklanan ekonomik tedbirler özel anaokullarını kapsayıcı nitelik taşımıyor. Sayıları 4 bine yaklaşan özel anaokullarına ihtiyaç duydukları zaruri destekler verilmediği takdirde bu kurumların çoğu salgın bitse dahi faaliyete geçemeyecek duruma gelecektir.”

Alınacak ekonomik tedbirlerin özel anaokullarını da kapsaması gerektiğini ifade eden CHP´li Güzelmansur´un Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un yanıtlaması istemiyle verdiği önergede yer alan sorular şunlar:

  1. Salgına yönelik ekonomik tedbirler planlanırken özel anaokulları neden göz ardı edilmiştir?
  2. Salgın nedeniyle eğitime ara verilmesi sonrasında, özel anaokullarından Milli Eğitim Bakanlığına iletilen sorun ve talepler nelerdir? Bunlarla ilgili ne tür işlem yapılmıştır?
  3. Tek geliri olan öğrenci eğitim ücretleri kesilen, buna karşılık tüm giderleri devam eden özel anaokullarının, sorunlarının çözümüne yönelik herhangi bir çalışma var mıdır? Detayları nelerdir?

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22