Ülke adeta fermanla yönetiliyor

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, hükümetin uyguladığı politikalar sonucu ülkenin uçurumun kenarına geldiğini savundu.

SİYASET 15.01.2018 17:56:05 0
Ülke adeta fermanla yönetiliyor

Akın Bodur/İskenderun

AKP hükümetini eleştiren CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu, dün parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 'Türkiye´nin hali malum. Hepimiz bunları yaşıyoruz. Ülke adeta uçurumun kenarında. Ekonomi, terör, iç güvenlik, huzur bir tarafa. İnanın nefes almakta bile zorlanıyoruz. Ülke adete padişaf fermanıyla yönetiliyor' dedi. Mansuroğlu, 'Ekonomi kötü. Trabzon´da yoldan çıkıp, uçuruma yönelen uçaa benziyor.' diye konuştu.

İktidarın uygulamalarını eleştirdi
Hükümetin dış politikasını da eleştiren Yusuf Mansuroğlu, sınır komşularına ´kin, nefret, düşmanlık´ ihraç etmeye çalışan ülkelerin, terör ithal edebileceğini ifade etti. Hükümetin Suriye konusunda Fırat Kalkanı operasyonunun benzerini yapmayı planladığını belirten CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu, 'O konuda şimdi geriye dönmek istiyorlar. Acaba orada, ne unuttular, bunu merak ediyorum' diye konuştu.
İktidarın temizlik harekatı adı altında partisinin belediye başkanlarına yönelik ´görevden alma´ işlemi yapmaya başladığını, CHP´ya karşı bu tutumu geliştirdiğini belirten Mansuroğlu, 'Biz İskenderun Belediye Başkanlığı seçimini kazanacağız ve belediyeyi alacağız. Sıkıysa o belediye başkanının da alın' değerlendirmesini yaptı.

9 yaşında evlilik fetvasına eleştiri
Dokuz yaşındaki kız çocuklarının ´evlenebilir´ fetvasının verdiği dönemin yaşandığın anlatan CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu, isim vermeden MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli´yi de eleştirip, kendi davası için partisini güçsüz bıraktığını ifade etti.
Partisi CHP´nin ülkenin çimentosu, sigortası olduğunu söyleyen Mansuroğlu, yaşanan gelişmelerin umutsuzluğu getirdiğini, birilerinin bunu istediğini belirterek, 'Bizler Mustafa Kemal´in, Atatürk´ün çocuklarızı. Bizler de umutsuzluk olmamalı. Aksine umut olmalı. Bizlere yakışan budur. Ve bizler, halkın iktidarı olana kadar dimdik ayaktayız ve buradayız' dedi.

Birlik-beraberlik çağrısı yaptı
Partisinin geçtiğimiz günlerde yaptığı il kongresinde İskenderun´dan 9 kurultay delegesi çıkardığını, il yönetimine de 3 üye verdiğini anlatan CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu, gençlik kotasından kurultay delegesi olan Cem Karpuz´un da delege seçilerek, bir ilki gerçekleştirdiğini kaydetti. Mansuroğlu, partililerinin bulunduğu toplantıda şöyle konuştu: 'Bundan sonraki süreçte örgüt olarak sizlerin emrindeyiz. Berber olalım iri olalım, diri olalım. Bu örgütün önünü açalım. Birbirimizi sevelim, sayalım. Yerelde ve genelde iktidar olmanın tek şartı bu.'


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00