"Ülke güvenliğine sınırdan başlanmalı"

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Necmettin Çalışkan, İstanbul'da yapılan bombalı saldırıyı eleştirdi.

GÜNCEL 22.11.2022 17:16:00 0

İskenderun/SES
İstiklal Caddesi patlaması, ülke çapında alınan önlem ve tedbirleri boşa çıkaran bir saldırı olduğunu belirten SP GİK Üyesi Çalışkan, “Günlük hayatta alışageldiğimiz güvenlik kontrollerinin normalleştiği, bütünüyle polisiye bir hayat yaşadığımız, MOBESE kameraların, gelişmiş teknik cihazların ve son teknoloji arama aletlerinin olduğu bir zamanda böyle bir patlama nasıl meydana gelir anlamak mümkün değil. Yaşanan dehşet ve sonrasında teröristin hemen yakalanması insanların zihinlerinde yüzlerce soruyu beraberinde getirdi. Güvenlik tedbirlerinin şehrin göbeğinde değil, sınırlarda alınması gerektiği bir kez daha anlaşılmış oldu" açıklamasını yaptı.
"Ülke algıları yönetmekle yönetilmiş olmuyor, sonrasında gerçeğiyle yüzleşmek durumunda kalınıyor" değerlendirmesini yapan SP GİK Üyesi Çalışkan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Güvenlikten sorumlu bakanın “Ülkede şu kadar terörist var. Her şey kontrolümüz altında, teröristlerin ayakkabı numaralarına kadar her şeyi biliyoruz” gibi kendinden emin ifadelerinin de hamasetten öte bir anlam taşımadığı ortaya çıkmış oldu. Bütün bunlar üst üste konulduğunda biliyoruz ki ülke güvenliğinin sağlanmasında, iç ve dış politikanın yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Hukuka sahip çıkılması, hukuk dışı eylemlerden uzak durulması, Türkiye'nin bir göç güzergahı üzerinde olduğunu düşünerek hayati önlemlerin alınması, huzurun tesisi için şarttır."
Patlama sonrası yapılan bazı açıklamalara da değinen SP'li Çalışkan, “Terör, iç politika malzemesi yapılacak kadar basit değildir. “Verilen mesajı aldık” gibi bir ifadeyle neyin kastedildiği izah edilmelidir. Durumu fırsata çevirme gayretiyle, laf ebeliğiyle, tehditlerle bir yere varılamayacağı görülmelidir. Bu acıların tekrarlanmaması için çok daha dikkatli davranılması ve iç hesaplaşmaların bir kenara bırakılması, kuru kavga yerine sağlıklı çözümlerin üretilmesi fevkalade önemlidir. Her giden can hepimizin kalbinden bir parça koparıyor. Ülkede huzur bozuluyor, güvenle yaşamanın daha da zorlaşacağı endişesi hakim oluyor" görüşünü kaydetti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19